Poniższa analiza techniczna nie jest żadna rekomendacja do zakupu lub sprzedaży i została tylko i wyłącznie jako przedstawienie obecnej sytuacji wyceny waloru firmy TAMEX na rynku NC. Pamiętajcie za każdy inwestuje sam i podejmuje decyzje inwestycyjne świadomie .................... 1, Pamiętajcie aby inwestować w firmy z dodatnimi bilansowymi finansowymi oraz w firmy rzetelne i sprawdzone na rynku ...... dla mnie TAMEX jest właśnie taka firmą. Rozmawiałem już z przedstawicielami firmy oraz sprawdziłem co i jak robią (sprawdziłem kilka inwestycji wykonanych przez ta firmą oraz pojechałem na place budowy inwestycji przez nich wykonywanych i ja osobiście postanowiłem zainwestować tu swoje oszczędności)
2. Ponieważ jest mały ff należy pamiętać że mogą się tu wydarzyć cuda ......... na kursie w obie strony.!
Pamiętajcie o tym proszę jak inwestujecie 3. Ok a teraz wykres w inter D1
https://i.imgur.com/aIxO2oU.pngSytuacja tu wygląda niezwykle ciekawie:
Po zeszłorocznym ruchu w górę który zakończył się w kwiecień - czerwiec 2021 powstaniem RGR kończącą fale wzrostu nastąpiła powstanie krótkoterminowego trendu spadkowego który wychłodził wskaźniki techniczne i sprowadził je do poziomu poniżej 0 (AWESOME, MACD), zaś samo RSI do 30 pkt gdzie wskaźnik ten pokazał oznaki wysprzedaży.
Kurs bardzo ostro walczył z oporem w strefie 1,16 zł do 1,40 zł i dwukrotnie wykonał o zbliżenie do poziomu 1,16 zł i nawet raz uderzył w pkt 1,14 zł. ( piękne wykonanie podwójnego dnia). Kurs w okresie od Października 2021 do końca listopada 2021 utrzymywał się w tym kanale tworząc
(tzn klepanie dna) lub jak ktoś inny woli krótka konsolidację wskazującą na brak siły Niedźwiedzi zaś obroty niemal zamierały........Rynek widząc iż brak jest już miejsca do dalszych spadków postawił zmienić kierunek i BARDZO MOCNYM uderzeniem wolumenu wybić górne ograniczenie krótkoterminowego kanału spadkowego oraz nie dopuścić UWAGA do przerwania ograniczenia w postali dolnej linii TRENDU wzrostowego zapoczątkowanego rok temu. !!! Piękny sygnał kupna oraz potwierdzenie dla długoterminowego trendu wzrostowego .
Po wybiciu i sygnale na wskaźniku AWESOME oraz MACD mamy piękna sytuację popatrzcie wyżej gdzie znajduje się górne ograniczenie tego kanału i jak szybko on będzie się zmieniał.
Zaznaczyłem to na 3 etykietkach i umieściłem również na nich daty które ułatwia mam odczyt tego ograniczenia Ale prawdziwy działem tkwi w szczgółach przechodzimy teraz na wykres w interw. W1 a tam formacja trzech białych zołnierzy !!!! (wykres niżej )
https://i.imgur.com/YAJPdXv.pngponiżej jeszcze opis tej formacji:
Trzech białych żołnierzy co oznacza i jak wygladahttps://www.edukacjagieldowa.pl/wp-content/uploads/2016/03/Trzech-bia%C5%82ych-%C5%BCo%C5%82nierzy.pngFormacja trzech białych żołnierzy przedstawia serię wysokich białych świec, które stopniowo zamykają się na coraz wyższych poziomach. Najkorzystniej jest, gdy kursy otwarcia kolejnych świec znajdują się na poziomie środka korpusu świecy z dnia poprzedniego. Taki schodkowy układ świec ma jednoznaczną wzrostową wymowę i wskazuje, że trend spadkowy zdecydowanie się zakończył.
Ale prawdziwe cuda widzimy dopiero jak spojrzymy na wskaźniki AWESOME i MACD oraz SMA 50 w inter W1 same sygnały kupna nic więcej nie dodam .
https://i.imgur.com/1oxYL2o.pngDzięki spadku ceny od czerwca 2021 do listopada 2021 nowi gracze się włączyli i pora teraz dopiero na prawdziwe wzrosty !!Ja osobiście chciałbym aby spółka nie podawał dużo ESPI tylko działa i właśnie taką spółką jest firma TAMEX. A pod c tu grać ....................... a może pod to oto jeden z ciekawszych artykułów
Polski Ład: Każda gmina i powiat będą miały obiekty sportowe na wyższym poziomie? - GazetaPrawna.plco prawda z 22.07.2021 ale cały czas mocno w grze!!!
Pozdrawiam i witam na pokładzie Egzekutor przemyślenia i wykresy własne .
Powyższa analiza techniczna nie jest żadna rekomendacja do zakupu lub sprzedaży i została tylko i wyłącznie jako przedstawienie obecnej sytuacji wyceny waloru firmy TAMEX na rynku NC.