Teraz widać czarno na białym, przed czym was ostrzegałem doprawdy kilka dni temu.
Rynek zrobił potem jeszcze jeden wysiłek i przyszła zwałka. Byli tacy co to wykorzystali i jeszcze na tym podskoku zarobili. Cieszę się że im się udało, chociaż ja osobiście zupełnie takimi małymi ruchami się nie ekscytuję. Na lody tutaj nie zarabiam i pisząc o trendach średnioterminowych mam na uwadze zwroty poważne. Oczywiście znalazło się kilka głosów krytycznych, że nie będzie zwałki itp. Niech ci co tak pisali teraz popatrzą co na rynku się dzieje i pochylą się nieco nad moją wiedzą.
Nie rozpisałem całej fali spadkowej poprzedniej bessy i całe szczęście. Wiem, że na tym forum nie ma obecnie osoby, która może to zrobić prawidłowo, a tym samym skazani jesteście na gdybanie. Ja też nie będę tutaj prowadzić szkoły nauczania, po tym co mnie tu spotkało. Są tu oczywiście osoby których polubiłem i cenię i tym zawsze swoje opinie chętnie przekaże. Tak jak myślałem ostatnia ogromna bessa dostarczyła mnóstwo materiału , który bardziej jednoznacznie stawia obecnie sprawę w ujęciu teorii fal R. Elliotta, a to, że obecną zniżkę przewidziałem w sposób perfekcyjny utwierdza mnie tylko w tym, że znalazłem miejsce w strukturze rynku bardzo dokładnie i jestem w stanie przewidzieć trendy średnioterminowe na najbliższe lata. Uważam, że i zyski będą znaczące z tego tytułu.
Obecnie mam akcje Trakcji Polskiej, Netii i nic więcej. Obserwuje Hydrobudowę ale tam poleje się krew i to ścieknie prawdziwym strumieniem, ponieważ spodziewam się tam spadku poniżej 2 złotych. Wszystkie moje długoterminowe prognozy tak na Netii jak i na TP SA są obowiazujące w perspektywie trzech najbliższych lat.
Co do Netii, to będzie stale rosła przeplatana korektami i trzymanie tych akcji uważam za uzasadnione. Równiez Trakcja pomimo ostatnio nieco gorszych rekomendacji wydaje mi się nie zagrożona i będzie budować swoje wzrosty pomału lecz konsekwentnie. Hydrobudowa da zarobić i to naprawdę dobrze po osiągnięciu ostatecznego dna do którego droga jeszcze daleka.
Pozdrawiam.
Chodzik Księżycowy
Niektórzy twierdza, że analiza techniczna długoterminowa i fale R. Elliotta to bzdury. Proszę bardzo tylko ja poświęciłem na nie przeszło dziesięć lat i z tej perspektywy patrząc uważam tą teorię za niezwykle użyteczną. Ci co piszą , że nic nie daje albo spróbowali i szybko się poddali ,( ponieważ jest bardzo trudna ) albo nawet nie zrobili do niej podejścia.