Inwestuję tylko w spółki które zachowują się zgodnie z analizą techniczną. Kupuję je już po pokonaniu jakiegoś ważnego oporu lub po wykonaniu ruchu powrotnego do przebitego wcześniej oporu który stał się wsparciem. Przykład takiego klasycznego zachowania mamy na JWC i Gancie. Nastąpiło wybicie potem ruch powrotny i odbicie od wsparcia którym stał się przebity opór. Dopiero wtedy zaczyna się silna fala wzrostowa. Wszystko wskazuje na to że dokładnie tak będzie na moich spółkach. Jest to prawdopodobne ponieważ dokładnie tak samo zachował się WiG20. Bardzo dobrze że dzisiaj spadły amerykańskie indeksy ponieważ to daje szanse że jutro w czasie sesji na naszej giełdzie kontrakty w USA otworzą się na plusie. Moja prognoza o WiGu na poziomie 35000 i WiG20 na poziomie 2300 pkt ma coraz wiekszą szansę się zrealizować. To są po prostu pierwsze ważne opory dla tych indeksów. Nie wydaje się aby dotarcie do nich zajęło dużo czasu więc również czas zakończenia tej fali w połowie czerwca lub najpóźniej do jego końca o czym piszę od dawna też by się zgadzał. Jak będzie naprawdę niedługo zobaczymy..... Tak tu sobie napisałam ponieważ chciałam zabłysnąć na forum. Jak myślicie? Czy zabłysnęłam wystarczająco jasno czy powinnam jeszcze trochę pobłyskać?