Forum Giełda +Dodaj wątek

Ta spółka jest słabiutka i taka jest prawda na dziś, za słaba!

O wzrostach nie ma co marzyć przez długi czas.Konsolidacja trwa w najlepsze a kilku gosci wykorzystuje okres słabosci do maxa i gra sobie po pare groszy róznicy. 1 szt akcji dzisiaj podniosła z minus 2,80% na 0,80% , to o czymś świadczy. Akcjonariat jest słabiutki jak "tyłek węża".Większość chyba uważa,że cena jest za droga i czeka na 5 zł chyba.Niedługo zaczniecie handlowac 2 sztukami,zobaczycie. Nie wiem dlaczego nikt nie kupuje tych akcji,nawet nie próbuje rozumieć.Uważam,że dla większości są za drogie skoro tak jest, albo zarząd ma jakiegoś "trupa w szafie". Jak inaczej idzie opisać sytuacje na spółce. Zauważyłam też,że (albo mam takie wrażenie) ktos tym niezle steruje
1 sztuka akcji i zero kupna do końca,nawet nie zwalili spowrotem na 8,26zł. Ktos to umie wytłumaczyć? Gorsze "trupy"na giełdzie radzą sobie lepiej niż taki Warimpex.
Dlaczego ta spółka jest tak słaba,nawet we Wiedniu zero ruchów!? Czyzby faktycznie inwestorzy spisali te spółke na straty że tak się dzieje? Zarząd przecież powinien miec na uwadze,że ludzie kupowali w debiucie po ponad 40 zł za sztukę. Wiem,że to moja wina iz nie sprzedałam akcji podczas bessy,ale kto wiedział że tak będzie. Za pózno było na wywalanie.Nigdy bym nie postawiła,ze z ponad 40 zł spadnie do 8 zł. Gdzie tu logika myślenia w wywalaniu i rozum? Brak słów gdy patrzy się jak giełda idzie w górę a tu na minusie.W dodatku widzimy jak kilka osób kupuje na dole i zaraz dostawia te same ilości wyżej.Ileż to może trwac jeszcze? Zarząd tego nie widzi,czy co?
Jestem zdesperowana bo mam takie plecy na tej spółce,że głowa boli a w dodatku brak perspektyw.Ja wiem,ze wielu zaraz będzie sie smiało i powie "a gdzieżeś była jak spadało,trzeba było wywalić itp".Nie zrobiłam tego i ok, ale tak wiecznie trwac nie może ze pozwala się na takie jaja,gdzie 70 szt akcji ustawia zamknięcie czy 1 sztuka.
Gdzie leży przyczyna słabosci tej spółki skoro ma tyle gruntów,hoteli i cena powinna byc dużo,duzo wyższa. Przeciez sam zarząd i członkowie kupowali sporo powyżej. Czemu nikt z zarządu nie dba o kurs spółki,przeciez to dla nich tez powinno być ważnym czynnikiem.Może się mylę,co?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WARIMPEX 0,00% 2,35 2025-12-22 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.