Forum Giełda +Dodaj wątek

Szanowni Pańśtwo, mam prośbę!

Niezbyt dużą, otóż: posiadam 700 akcji Novity. Właśnie kończę remont domu, oczywiście okazało się, że styropian jest droższy niż miał być, lepszy tynk też, a parapety, które mi się podobały w ogóle nie były wliczone we wcześniejszy kosztorys... Generalnie brakuje mi ładnych paru patoli, które w ciągu najbliższych trzech tygodni muszę wydać.
Gdyby w tym czasie akcje Novity podrożały do 38 zł, mógłbym je sprzedać z zakładanym zyskiem i kasy by nie zabrakło. Jeśli tego nie zrobię, będę musiał pierwszy raz w życiu pożyczyć pieniądze (taniej Novity nie oddam), a jest to dla mnie decyzja dramtyczna i traumatyczna.
Dlatego PROSZĘ o podniesienie ceny do wspomnianego pułapu i odkupienie ode mnie 700 akcji - sami najlepiej wiecie, że to świetna inwestycja, ja też wiem - ale nie mogę czekać.
Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NOVITA 3,92% 103,50 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.