Zatroskany o przyszłość mojej inwestycji z nadzieją przeglądam forum i znajduję zasadniczo dwa rodzaje postów:
WSZYSTKO BĘDZIE SUPER albo SPÓŁKA IDZIE DO PIACHU
Obie grupy forumowiczów nie podają żadnych argumentów na poparcie stawianych tez, dlatego niewielki z nich pożytek.
Fakty (wg mojej wiedzy) są następujące:
1) Model Builder - flagowy projekt spółki - dotychczas nie zwrócił kosztów produkcji
2) fakt powyższy okazał się dla Spółki takim zaskoczeniem, że aż "zidentyfikowano istotne ryzyko zagrożenia kontynuacji
działalności"
3) Spółka uzyskała "finansowanie pomostowe" w postaci bardzo korzystnej pożyczki, konwetowalnej w razie czego na emisję akcji
Ukazanie się dramatycznej informacji o "ryzyku dla kontynuacji działalności" doprowadziło kurs do historycznych minimów ( a inwestorów na skraj rozpaczy i przerażenia ) a informacja o uzyskaniu finansowania nie poprawiła wyceny Spółki.
Spodziewałem się kolejnej informacji o odsunięciu / zażegnaniu ryzyka bankructwa oraz o planach na przyszłość.
Na taką informację czeka zapewne wielu akcjonariuszy, dlatego w swoim oraz ich imieniu bardzo ładnie proszę Zarząd Spółki o przedstawienie aktualnej sytuacji w Moonlit.