1. Ja się pytam dlaczego nie są publikowane żadne nowe raporty odnośnie wyroków arbitrażowych? - minęły już dwa tygodnie od ostatnich publikacji i nic!
2. Dlaczego syndyk nie publikuje żadnych nowych raportów odnośnie przekroczenia progów udziałów akcji? - od miesiąca przewaliło się 15 mln akcji, po prostu nie wierzę że przez ten czas tylko jedna osoba przekroczyła 5% głosów!
3. Gdzie jest raport za IV kwartał ja się pytam?! - czyżby był zbyt optymistyczny?!
4. Gdzie są pieniądze za sprzedaż Energotestu i 800 tyś. za każdy miesiąc z wynajmu majątku zarmenowi?!
W mojej ocenie syndyk celowo chce przekreślić szanse Elektrobudowy aby wyszła na prostą i zwleka z publikacją raportów!
Doskonale wie że publikacja pozytywnych dla Elektrobudowy raportów wywinduje ceny akcji w kosmos a to by zakwestionowało zasadność likwidacji spółki i jej ewentualnego zejścia z giełdy! Wyrok o upadłości mógłby więc zostać uchylony a nowo powołany zarząd przywróciłby firmę do życia! No ale w takim wypadku syndyk straciłby pracę i nie dostał swojej prowizji!
Jest to więc celowe działanie na szkodę i stratę spółki przez co stratni są nie tylko wierzyciele, którzy by spokojnie mogli zostać wypłaceni ale również my akcjonariusze, a przede wszystkim Państwo Polskie które nie poradzi sobie z transformacją energetyczną kraju bez Elektrobudowy! stratny więc na tej upadłości jest każdy Polski Obywatel !!!