Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,80 zł , zmiana od tamtej pory: -19,25%

Świetne informacje w 1 i 2 kwartale?

Dzisiejszy kurs akcji nie jest niczym nadzwyczajnym. Obecna sytuacja wynika z dobrych wyników finansowych spółki Fotovolta. Przed firmą kolejny rok pełen interesujących możliwości, które rysują się na horyzoncie. Można śmiało stwierdzić, że kapitał z Krajowego Planu Odbudowy (KPO) może stać się czynnikiem sprzyjającym pozyskiwaniu nowych zleceń, jednak prawdopodobnie w pełni dopiero w drugim kwartale. Osobiście uważam, że spółka powinna starać się o wszelkiego rodzaju dotacje na własną rękę, lecz czy tak się stanie, dowiemy się za jakiś czas.
Wzrost przychodów i zysków, który ostatnio odnotowano, z pewnością nie jest przypadkowy. Do rozstrzygnięć konkursu pozostało jeszcze trochę czasu, podobnie jak do ogłoszenia wyników, dlatego jestem sceptyczny co do możliwości przełamania poziomów oporu w przedziale 89-95 groszy za akcję. Pamiętam, jak kiedyś uśmiechałem się pod nosem, widząc opory na poziomie 37 groszy, a później na 48-50 groszy. Wówczas byłem przekonany, że to tylko kwestia czasu.
Znając cenniki produktów Fotovolta w porównaniu do konkurencji, zawsze byłem spokojny o ich rentowność, i w tym przypadku również jestem pełen optymizmu. Z nadzieją patrzę w przyszłość, widząc spółkę na solidnym kursie wzrostu. Choć wielu z nas krytykuje Zielony Ład w Europie, to właśnie on może stanowić kluczowy element w zapewnieniu niezależności energetycznej zarówno od Wschodu, jak i Zachodu.
Jestem niemal pewny, że opór na poziomie złotówki zostanie wkrótce przełamany. Kiedy to nastąpi? Może jeszcze przed publikacją wyników, a być może po pozytywnych informacjach ze strony spółki. Co do obrotów, jak już wcześniej wspominałem, przyjdą one w dużej ilości.
Rudolfie i wszyscy inni – nie sądzę, abyście musieli publikować dodatkowe informacje o tej spółce na innych forach. Ci, którzy inwestują w akcje Fotovolta, doskonale wiedzą, co robią. Spółka nie musi znaleźć się w pierwszej pięćdziesiątce najbardziej popularnych spółek, aby sukcesywnie zwiększać swoją wartość.
Pozdrawiam serdecznie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FOTOVOLT 5,56% 0,65 2025-09-03 15:55:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.