Wielokrotnie tu pisałem, że w dzisiejszych czasach tzw. "marketing gier" robi się na youtube, twitch itp. Nie wiem czy śledzisz wszystkie kanały o VR i influencerów, a nawet jeśli, wiem, że goście z dużymi zasięgami potrafią wyciągać koszmarne pieniądze za lokowanie produktu. W tym sensie duży wydatek jest obecnie wydatkiem zbędnym dla ciągle młodej firmy. Gry są niezłe i znajdą swoich fanów, tak samo jak fanów znalazł SuperHot, mimo, że nie miał reklamy na SuperBowl. CRB bez takiej reklamy również ma 200k+ userów. Z kolei patrząc na komunikaty innych firm gamedev, zwróciłem uwagę, że niedawno zaczęły robić emisje m.in. pod wydatki marketingowe - a zapewne części chodzi o kasę na przetrwanie. Dla mnie akurat taki scenariusz byłby najgorszy.
Reasumując - w mojej opinii niech się skupią na pisaniu TFall, multiplayera i optymalizacji kodu, zamiast np. wywalać kasę na filmiki jakie to wizardsy są 'emejzing', bo trolling płacze na bankierze. Wiadomo, że leszcze bez wizji odpadną zamiast cierpliwie poczekać na zostanie milionerami kilka lat. To są straty normalne i akceptowalne na parkiecie. xD