Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,54 zł , zmiana od tamtej pory: 161,11%

SUNTECH - Innovative it solutions...czyli rodząca się perła NC!!!!!!!!!!

Witam wszystkich,

postanowiłem coś napisać bo faktycznie spółka potwierdza, że może stać się gwiazdą NC bądź też jeżli utrzyma swoją dynamikę a wydaje mi się, że tutaj będzie dużo lepiej jeśli chodzi o liczby to być może przejście na rynek główny. Raport za IV kw uświadomił mnie w tym że mamy do czynienia ze świetnie rozwijającą się firmą. Trzymam akcje i z każdym przypływem gotówki będę dokupował. branża świetna, perspektywiczna. Podejście zarządu również dobre. Spółka z roku na rok zwiększa przychodu, poprawia rentowność. W obrocie mamy około 6 mln akcji. Przez ostatnie dwa lata była kiszonka bez obrotów. Perspektywy wzrostów są ogromne. Myślę, że do następnego raportu kw. pojawią się kolejne znaczące umowy, które będą pchały kurs do góry.

Komentarz zarządu do raportu za IV kw 2015:

IV kwartał 2015 roku Spółka zamknęła kolejnym kwartalnym wzrostem przychodów ze sprzedaży, który jest efektem realizacji kontraktów zawartych w IV kwartale 2015 r. oraz w kwartałach wcześniejszych. Zysk ze sprzedaży w IV kwartale 2015 r. wyniósł 817tys. PLN i był o 116 % wyższy od zysku ze sprzedaży w IV kw. 2014r

W połączeniu z wynikami wcześniejszych kwartałów pozwoliło to na osiągnięcie całorocznego zysku ze sprzedaży w wysokości 1 396 tys. PLN. Zysk ten jest znacząco wyższy od zysku wygenerowanego w roku 2014.

Na obniżenie zysku z działalności operacyjnej miało wpływ zaliczenie kwoty 508 tys. PLN w koszty operacyjne przeterminowanych, nieściągalnych należności od kontrahentów.

Zwiększenie w bilansie wartości rozliczeń międzyokresowych jest efektem zafakturowanych w 2015 r. przychodów przyszłych okresów dotyczących usług serwisowych wdrożonych systemów na kwotę 1.508 tys. PLN.

oczywiście dużym plusem jest to że nie mamy do czynienia z żadnymi manipulacjami na kursie czy sypaniem akcji w rynek (oczywiście nie możemy tego wykluczyć jeśli kurs pójdzie na wyższe poziomy). Myślę, że troche ludzi będzie chciało oddać akcji do 1 zł bo sporo czasu siedzieli na akcjach ale jeśli przejdzie 1 zł to SKY IS THE LIMIT.

Być może w swoich portfelach mamy prawdziwą perłę, która na koniec br. będzie kosztowała 2, 3 a może 5 zł za akcje.

Pozdrawiam i polecam obserwować

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNTECH -1,08% 1,38 2026-01-07 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.