Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  65,60 zł , zmiana od tamtej pory: 66,77%

Strzyżenie owiec

Moi drodzy... ja wiem że większość ludzi z tego forum chciałoby zjeść ciastko i mieć ciastko. Znając waszą mentalność zrywacie niedojrzałe jabłka "bo co prawda są kwaśne ale mogą uschnąć", strzyżecie owce zanim przyjdzie pora "bo co będzie jak zdechnie?".
Rozumiem że chcialibyście żeby XTB było najdroższą platformą na rynku tylko po to żeby wykazywało wyższy zysk per klient? Jako klient też lubicie być tak dojeni? Poziom intelektu niektórych tutaj jest straszny, zatrważający wręcz... Tak jak powiedział prezes na podsumowaniu: Jeśli kupię w żabce batonik to żabka raczej nie zarobi, ale jeśli przyjdzie dziennie milion klientów po jeden batonik to jest gwarantowany sukces dla żabki. Gdyby XTB nie kusiło klientów nisko marżowymi produktami to projekt by szybko spadł ze stołka bo fanatyków CFD na świecie za dużo nie ma. To jest hazard, nie ukrywajmy, ale mimo to ja jako inwestor długoterminowy sam czasami rzucę coś na CFD... i tak to będzie działać, prochu na nowo nie wymyślą. Oczywiście, jako akcjonariusz wolałbym żeby były większe zyski i dywidenda 10zł ale w tym wypadku trzeba było wybrać jedną drogę, tą drogą jest gromadzenie klientów dopóki jest na rynku miejsce. Brałem po 30zł, brałem po 50, po 65, po 72, i teraz też dobiorę. wiem że na xtb będzie w tym roku boczniak ( znowu chcielibyście 100% w góre?) ale po prostu będę dobierał, i zbierał to co wy oddacie na stratach.

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -0,09% 109,40 2026-06-22 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.