Jestem akcjonariuszem Boruta-Zachem (obecnie Hubtech) od lutego 2015, chociaż do ostatniego miesiąca nigdy nie wypowiadałem się na forum. Potem były kolejne zakupy z rynku, ale też udział w emisji z prawem poboru serii B, z zapisów podstawowych i spory pakiet z zapisów dodatkowych (więc mogę nazwać siebie inwestorem Hubtech gdyż fizycznie przekazałem swoje pieniądze spółce na rozwój). Po zakończeniu subskrypcji nastąpił szok gdyż główny akcjonariusz nie wziął w niej udziału i dodatkowy gdyż na akcje z emisji z prawem poboru zapisało się ponad 1000 osób (nie zdawałem sobie sprawy, że taka ilość osób może być akcjonariuszami start-upu na NC!, a przecież bycie akcjonariuszem to nie wszystko, trzeba było się jeszcze zapisać na emisję). W międzyczasie było „dziwne” WZA w 2015r. gdzie do dzisiaj zastanawia mnie zachowanie niektórych akcjonariuszy na tym WZA i fakt czy nie były to osoby podstawione aby zwiększyć już i tak negatywny sentyment do spółki. Był też Krawiec, który pokątnie wprowadzał ludzi na teren fabryki (skorzystał ktoś? ja tak!). No i pamiętny komunikat z 31.12.2015 (czyli ostatni dzień kwalifikowalności projektu) o zakończeniu części inwestycyjnej i rozpoczęciu rozruchu technologicznego, jakby wtedy nie skończyli ryzyko wywrotki było ogromne. Kiedyś PARP nie był taki wyrozumiały, Biomed Lublin prawie się wtedy wykoleił (można przejrzeć wykresy z początku 2016r.) gdyż nie zdołał ukończyć w czasie inwestycji, przetrwał tylko dlatego, że miał już działający biznes szczepionkowy. Było jeszcze przejście Wojciechowskiej z Global Cosmed i ogromne nadzieje z nią związane. Straszenia było dużo więcej niż teraz i teoretycznie miały one szanse materializacji. A potem nastał wieloletni marazm, latami nie zaglądałem na to forum w ogóle, tygodniami nie sprawdzałem notowań, a w zasadzie wszystko sprowadzało się do czytania raportów kwartalnych. Ze starych czasów z forum, a do dziś się wypowiadających pamiętam tylko Olo. Pamiętam też ATS, ale jego już chyba nie ma?
Ostatnio zastanawiałem się jak dużo osób z tamtego czasu jest jeszcze w akcjonariacie. Nie musicie się rozpisywać, jak jesteście dajcie tylko znać, że pamiętacie tamte czasy.
Pozdrawiam Starych Boruciarzy!!!