Polecam wszystkim na spokojnie przeczytać komunikat ESPI i nie wyciągać pochopnych wniosków.
Zwróćcie szczególną uwagę na zdanie:
Przygotowania te nie opóźniają procesu M&A i jednocześnie wzmacniają pozycję Scope Fluidics w rozmowach z potencjalnymi nabywcami.
Jedną rzeczą jest publikacja planu działań obliczonych na kontynuację budowania wartości systemu PCR ONE, a inną proces M&A.
Błędem jest wyciąganie prostego wniosku, że sprzedaż Curiosity nastąpi dopiero po pełnej realizacji przedstawionego ambitnego planu działań.
Sprzedaż ta może nastąpić w każdej chwili. Nie oznacza to że trzeba się jej spodziewać jutro. Ale nie oznacza to również, że transakcja jest wstrzymana przez ogłoszony plan działań. W Scope pracują ludzie, którzy z pewnością wiedzą co robią, publikując ten plan i projektując dalsze działania.
Twierdzenie że nie ma chętnych na kupno PCR ONE jest kompletnie bezpodstawne.
Czytając ostatni komunikat, trzeba mieć trochę wyobraźni i czucia w jakim momencie jest spółka prowadząc rozmowy z grupą zainteresowanych nabywców, z których każdy ma inne oczekiwania i skłonność do akceptacji ryzyka.
Nikomu nie chcę radzić czy kupować, sprzedawać czy trzymać akcje. Ja na pewno trzymam i nie wykonuję żadnego ruchu. Zdecydowanie natomiast radzę wziąć udział we wtorkowym czacie z Zarządem. Warto tam zadać sensowne pytania i posłuchać odpowiedzi. Wydźwięk piątkowego ESPI może być wówczas diametralnie inny.
Nie dajcie się wystraszyć yodyodom i innym podobnym tu wypisującym na forum mniej lub bardziej śmieszne głupoty, a czasami pospolite obrzydliwości. Ludzi takiego pokroju należy omijać szerokim łukiem i nie wdawać się w żadne dyskusje.
Na ten moment znikam, bo na forum trochę szambem zaczęło czuć. Nie obrażam się. Po prostu od szamba trzymam się z daleka. Zapewniam że szybko wrócę. Jak tylko smród szamba przejdzie. Myślę że już po wtorkowym czacie.
Spokojności :)