Przy mocno przecenionych rynkach przyjrzałem się wszystkim spółkom z wig20 i wig40 w poszukiwaniu "perełki" inwestycyjnej. Największa moja uwagę zwrócił Ten Square Games (TSGAMES) spółka która przez ostatnie 12 miesięcy została przeceniona z 554zl na 93zl czyli ponad 83% Spółka działa na rynku gier mobilnych i ma bardzo stabilna sytuację gdyż pozycję na tym rynku zarabiają przez wiele lat. Większość przychodów tej spółki generują 2 tytuły Fishing Clash i Hunting Clash które odpowiadają za ~90% dochodów spółki. FS i HS cały czas utrzymują się w czołówce dochodowych gier mobilnych, a HS w rankingu popularności zajmuje coraz to lepsze miejsca.
Obecna kapitalizacja spółki to 687mln PLN przy zysku brutto ze sprzedaży 2021r 580mln PLN, zysku netto 141mln PLN EBIDTA skorygowana 234mln PLN
Spółka pracuje równolegle nad kilkoma nowymi grami a w zaawansowanym stadium są Undead Clash i Wings of Heroes które mają potencjał stać się światowymi hitami tak jak FC i HC. Ponadto spółka ze swoją największą grą która odpowiada za 70% przychodów Fishing Clash zamierza wejść na rynek Chiński (1.4mld mieszkańców) ostatnia rekomendacja TSGames wydana przez Haitoing Bank 31.05.22 wynosi 258PLN to o 180% więcej od obecnego kursu.
Mimo spadającego kursu główni akcjonariusze zwiększają swoje pozycje na TSGAMES
Gielda amerykańska od kilku tygodni rośnie a wraz z nią nasza GPW. Jedyną spółka która została na minimach (obecnie najniższy kurs od 2019r) jest TSGames biorąc to pod uwagę oraz że spółka ma najniższe C/Z wśród największych spółek gamingowych w Polsce czyni tą spółkę prawdziwą perełka inwestycyjną.
Nie namawiam na kupno czy sprzedaż, ale przeanalizujcie sytuacje, bo wg mnie mega szansa na ponadprzeciętna stopę zwrotu w krótkim czasie.