Forum Giełda +Dodaj wątek

Spółka mocno niedowartościowana, od kilku dni widoczna zmiana trendu

c.z 7.5 c.wk 1.1
minusem i plusem zarazem - jak kto woli to mała ilość akcji w obrocie, niecałe 6%
b. dobry I kwartał
spółka ryzykowna bo kto gra na NC to wie co się może zdazyć jak się pomylimy - ciężko o sprzedaż w dobrej cenie i raz dwa się robi - 10% a jak chcemy szybkok wyjsć to czesto - 15%
ale zarowno AT i AF wskazują ze spółka powinna rosnąć dlatego rozważył bym kupno niedużej ilości akcji, dlatego niedużej bo uważam że społki z małymi obrotami są bardzo ryzykowne, wieć wiecej niż 10 tys bym w tą spółke osobiscie nie wkładał a przynajmniej nie jednorazowo, eventualnie bym uśredniał w góre.
Tak czy inaczej spółka warta rozważenia bo wydaje mi się że jest tu troche do ugrania.
Nie zakładam własnych wątków ale tu praktycznie nie istnieją wątki bo spółka jest mało popularna dlatego tym razem tak uczyniłem. Ale to że spółka jest mało popularna akurat uważam że jest pozytywnym sygnałem, a jak o spółce robi się głośno to czas zwijać manatki bo wszyscy ją mają, myśle że tu dopiero będa chcieli mieć tą spółke.
Warto wykres zobaczyc,
Spółke na debiucie mocno przewartosciowali a jak zaczeła spadać to rynek troche w mojej ocenie przesadził w 2 strone, kurs nawet doszedł do 1.3 złotego i od tego pkt kurs powoli ale systematycznie rosnie. Wskazniki są nie ze zdarzeń jednorazowych ale z działalności operacyjnej, w zeszłym roku społka zarobiła 1 mln złotych w tym ma zarobić 1.5, ale wyniki za I kwartał wskazują, że prognoza ta może być znacznie przekroczona.
Dlatego daje spółke pod rozwage.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MALKOWSKI 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.