Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,48 zł , zmiana od tamtej pory: -59,38%
Witam serdecznie Panie i Panowie w ten piątkowy wieczór.

Chciałbym zachęcić tym postem do w miarę racjonalnej dyskusji. Nie jestem wielkim inwestorem giełdowym.. Myślę, że od wielu osób tutaj na bankierze mógłbym się wielu rzeczy nauczyć i domyślam się jednocześnie, że nie jestem tutaj jednostką (biorąc pod uwagę moje skromne doświadczenie). Trochę straciłem na giełdzie, udało się także czasem zarobić ładny procent (present24 z 0,07 na 0,21pln) ale nie o to tutaj chodzi.

Chciałbym aby każdy z czytających tego posta tak mniej więcej mógł uświadomić sobie z czym mamy doczynienia... Prezes krętacz... akcje na kredyt, sprzedał przed podaniem informacji poufnej dla szerokiej giełdy oszczędzając przy okazji funda - który uciekł ze swoimi akcjami. To już przeszłość, tego nie cofniemy jedyne co teraz może nastąpić to kara od KNF dla prezesa (Nie życzę nikomu źle, ale nauczka każdemu wychodzi na dobre). Mamy sanację, poza HP nikt nie wypowiedział żadnej umowy, żadnego kontraktu - spółka w mniejszym lub większym stopniu pracuje dalej - i co najważniejsze - nie mamy od chwili wejścia w sanacje żadnej informacji co się dzieje - wniosek - ktoś coś myśli i nad czymś pracuje... Restrukturyzacja ma swoje zalety jak i wady. Wiele zależy od osób które będą decydować za nas - a może już coś się dzieje ale trzeba poczekać... grom wie... Istnieje do tej pory wiele spółek na naszej "bananowej giełdzie" które z fundamentalnego, finansowego racjonalnego i każdego innego powodu nie miała by racji bytu... spółki takie funkcjonują (wyprzedzając hejterów nie będę dawał przykładów, wystarczy przejrzeć spółki od 1pln w dół).
My jesteśmy na początku więc poczekajmy do NWZA, wtedy będzie mniej więcej wiadomo o co tutaj chodzi.

Moim skromnym zdaniem mamy na pokładzie wielu spekulatorów (ja także nim jestem, bo spekuluję, że spółka jednak się podniesie).
Ostatni spadek do 0,45 groszy i dzisiejsze rozpoczęcie na 0,44 to SL i przestraszony akcjonariat który nie wie co się dzieje i boi się o swój kapitał - to racjonalne podejście, także myślałem aby się poddać, jednak wciąż z nie dużym pakietem jestem na pokładzie...
Moim zdaniem - Ci odważniejsi - wielu powie Ci nie racjonalni - kupuje właśnie teraz... Ci co się boją oddają zarówno świadomie, jak i zabezpieczając się SL... Moim zdaniem do NWZA jest gromadzenie akcji...

Mam pomysł... wiele osób podejdzie do tego jako milionerzy mający po 50% i miliony akcji, jednak mam nadzieję, że znajdą się osoby roztropne... Zróbmy taką małą burzę mózgów i policzmy ile jako ulica mamy akcji i ile mają Ci "grubi"

Spółka na chwilę obecną ma 14 878 093 akcji (nie liczę tutaj tych nie dopuszczonych jeszcze teoretycznie do obiegu)

Czyli:
Prezes z osobami.jednostkami zależnymi ma łącznie: 3 728 742 (25,06%)

Dodatkowo Newind SA ma ich milion co daje łącznie:

4 728 742 czyli: 31,78% wszystkich akcji.

Ja mam około 70 tysięcy sztuk - nie za dużo ale zawsze coś - 0,47%

Łącznie mamy 32,25%...

Może ktoś się jeszcze dopiszę i będziemy po weekendzie wiedzieć, ile mamy akcji w rękach nie zdecydowanych osób.

A teraz dobrej nocy życzę dla wszystkich akcjonariuszy - aktualnych, byłych i tych nie zdecydowanych... i niech gruby - pompujący kurs każdej spółki na czas będzie z nami ;P

Przemo!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CUBEITG 0,33% 0,20 2019-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.