Cóż póki co jak widać od 2.5 miesiaca jest dosyć płaska konsolidadacja kurs chodzi w przedziałąch 160-175 PLN i jak widać te "progi "póki co sa trzymane przez rynek .
w ostatnim czasie doszedł do głosu element globalny na rynkach a raczej pewne coraz wieksze niepewności związane z globalnymi rynkami --gospodarkami zadłuzeniem itp . --- co moze pomagać jeszcze bardziej w konsolidacji akcji ktorą można róznie wyznaczac ja ogólnie bym wyznaczył ten kanał od Info o sprzedazy PCR/ONE czyli rok temu ---w sumie mozna spojrzec na wykres w tych kategoriach ze akumulacja akcji trwa conajmniej od tamtego momentu budujac szerszy kanał konsolidacyjny---niz przez ostatnie 2.5 Miesiąca---jeszcze inni mogliby siegnac czasowo Jeszce dalej od 2020 roku z jeszce szerszym kanałem kursowym .
poki co nie zapowiada sie na to żeby coś mialo sie zmienic w tej kwestii ---jednakże jesli zacznie powstawac wyrażny trend wzrostowy wewnątrz tego kanału to MOIM zdniaem bedzie to sygnał to tego iz Kurs z racji BActewromic i dalszego rozwoju Społki ---bedzie chciał pokonac ten nawet wieloletni kanał boczny i wchodzic na nowe poziomy kursowe---ale Poki co jest jak jest.
https://zapodaj.net/plik-pwbluvXujp
P.S niedawno zainteresowałem sie UNIMOTEM --i tym jake tam ida infa np o nabywaniu akcji przez insaidera chocicaż wydawałoby sie to mało rozsądne w momencie w jakim ORLEN dyktuje ceny na stacjach paliw ---i w momencie takich niepokojów okołorynkowych --a JEDNAK --dlatego tam np. wykres wyglada obiecujaco ---
Szkoda że U nas Duzi akcjonariusze nie postępują jak Insaider z UNIMOTU ---a wręcz za BEZCEN oodawali akcje --- Grubaskom -