Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,51 zł , zmiana od tamtej pory: 1 400,00%

SPIS POWSZECHNY - dzień 5

Przypominam o naszym spisie...

Obserwując kurs w ostatnim czasie będąc trochę w niepewności do tego, co szykuja nam główni akcjonariusze pojawił się pomysł, abyśmy spróbowali policzyć ile akcji mają drobni. Oczywiscie nie jesteśmy w stanie dotrzeć do wszystkich, a nawet większości drobnych akcjonariuszy. Osobiście znam kilka osób, które mają od lat Wikanę, ale zapomnieli o tych akcjach czekając na lepsze czasy i zupełnie się nie angażują, ale warto byłoby wiedzieć jaką siłę reprezentujemy chociażby tutaj tylko na tym jednym forum. A zatem:
1. Wystawiamy zlecenia sprzedaży naszych akcji po 100zł
2. Jako termin, kiedy zsumuję wszystkie wystawione akcje wyznaczam 31 lipiec godzina 20:00. Oczywiscie zlecenia mozna wystawić wcześniej i niech sobie wiszą do tego momentu. Jest sezon urlopowy, a niektórzy zagladaja tutaj sporadycznie, dlatego długi termin wyznaczam dlatego, aby nie przegapiły naszego komunikatu osoby, które zaglądają tutaj sporadycznie, przynajmniej te raz na dwa tygodnie.
Aby zabezpieczyć się przed ewentualnym przymusowym wezwaniem, gdyby takie było planowane musimy mieć 10% czyli 2 miliony sztuk, 5% też daje już nam jakąś znaczącą siłę. Jak uda nam się nazbierać pół miliona tylko na tym forum to myślę, że to będzie dobry wynik.

A co pomysłu stworzenia porozumienia...

Napisałem do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych, ludzi, którzy tworzyli porozumienie na Polcoloricie, i którzy tworzą Porozumienie na Elektrimie z prośbą o podpowiedz jak to wygląda i prośbą o pomoc jakbyśmy chcieli stworzyć swoje. Oczywiście to nie ich problem tylko nasz,  więc niezależnie co odpiszą dobrze by było jakbyśmy znaleźli ludzi przygotowanych merytorycznie wśród nas. Ja zobowiązuje się mocno zaangażować, ale przydałby się tez ktoś z wiedzą jak to wszystko ogarnąć.

Stworzyłem też na szybko stronę: https://wikanaporozumienie.wordpress.com/

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WIKANA 2,00% 7,65 2025-10-24 15:20:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.