Witam was koledzy i koleżanki też. Ponieważ swego czasu jedna taka łajza ukradła mi nik
to teraz nazywam się Walkermoon. Niby to to samo, a jednak nieco inaczej.
Mamy więc nowe forum Bankiera a raczej nową jego szatę. Czy to mi się podoba ? Moim zdaniem lepsze jest wrogiem dobrego a reszta okaże się w praniu. Dla mnie jest to o tyle korzystniejsze, że teraz wszystkie moje klony, które się tu mnożyły niczym bakterie, dostały dobrą dawkę penicyliny. Skończą się więc głupoty wypisywane w ,,moim imieniu,, przez pustych jajogłowych cymbałów.
Zamiast merytorycznej dyskusji, mieliśmy ataki personalne do niczego nie prowadzące a jedynie do pyskówki. Nie jestem niewinny oczywiście, sam niejednokrotnie w tym uczestniczyłem, ale zawsze w pewnych granicach. A jakie to granice, to każdy z was powinien doskonale wiedzieć i czuć.
Ponieważ na forum Bankiera nie można w dalszym ciągu umieszczać zrzutów ekranowych, co moim zdaniem stanowi słabość tej platformy, wiec wszystko o czym pisze znajdziecie na moim blogu www.chodzikksiezycowy.wordpress.com gdzie staram się przemycać kaganek wiedzy z zakresu ATK, czyli analizy technicznej księżycowej. Dlaczego,, księżycowej,, , ano dlatego, że odeszła one przez te lata bardzo mocno w bok od jej klasycznej siostry, przez co
wykształciła narzędzia naprawdę skutecznie pomagające w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. Zaglądałem tu do was ostatnio na forum MIT czy ARCTICA i nikt nie może mi zarzucić, że moje wpisy nie znalazły potwierdzenia w rzeczywistości. Obie te spółki na przestrzeni ostatnich miesięcy dostały niezłe lanie. Zwłaszcza Mit tęgie cięgi popamięta na długo. Patrzycie na te spółki poprzez pryzmat osobistego w nie zaangażowania. Niestety takie spojrzenie jest zwyczajnie nieprawdziwe a wnioski jakie wyciągacie nieracjonalne.
Arctic tworzy nadal formacje trójkąta spadkowego a wzrosty odbywające się w jej wnętrzu doprowadzają do wybuchu znacznych emocji, niczym zresztą nieuzasadnionych. Zresztą sytuacja na MIT jest podobna i korekcyjne podskoki budzą nadzieję na zmianę trendu długoterminowego. Koncentrujecie się wyłącznie na posiadanych akcjach a nie kontrolujecie tego co dzieje się tak naprawdę na całym rynku, a to poważny błąd.
Jak zapewne większość z was wie, jestem pierwszym laureatem nagrody ,,Bałwana,, przyznanej za rok 2013. Mam nadzieję, że to zaszczytne miano trafi do mnie w następnych latach wielokrotnie. Jest to bowiem nagroda przyznawana przez szacowne grono tych z was, co o giełdzie nie mają ,,zielonego pojęcia. Kiedy piszę, że Chodzik Księżycowy jest najlepszym analitykiem technicznym na forum Bankiera, to moi zacni koledzy i koleżanki, przyjmijcie to jako aksjomat. Jest mi z tym źle oczywiście, bo jak jutrzenki wypatruje tu kogoś, kto chciałby o tym i o owym pogadać rzeczowo i merytorycznie.
Teraz zauważyłem, że nie ma możliwości przesuwania tekstu w tym oknie, no to informatycy dali ,,dupy,, na całego. Mam nadzieję, że szybko to zostanie poprawione.
Na koniec powiem tak. Uświadomcie sobie wreszcie, że zawód jaki chcecie tu uprawiać, czyli inwestowanie, czy też gra, nieważne jak to nazwiecie, jest zajęciem bardzo ryzykownym i trudnym. Wszak inżynierem, lekarzem, prawnikiem nie zostaje się w miesiąc,
a to przecież niczym się nie różni od tego co chcecie tu robić. Ba powiem, że to znacznie trudniejsze i dlatego tak wielu z was zostaje szybko i skutecznie obdartych ze skórki.
Pozdrawiam wszystkich wasz jedyny, niepowtarzalny
Chodzik Księżycowy