Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,50 zł , zmiana od tamtej pory: 52,96%

Sejm zajmuje się ustawą o zmianach w podatku Belki

Zaskoczenie w Sejmie. Koalicji Obywatelskiej, PSL i Lewicy nie udało się odrzucić projektu o zmianie tzw. podatku Belki zgłoszonego przez Janusza Kowalskiego i Jacka Sasina ...oczywiście mogą odrzucić potem lub wprowadzić zmiany niesatysfakcjonujące z punktu widzenia drobnego akcjonariusza ....jeśli ktoś uczciwie zarobił to kasa została opodatkowana a przy ewentualnych zyskach z inwestycji w akcje czy z dywidendy jeszcze raz ta sama kasa jest opodatkowana ....a mamy przecież ryzyko strat ...sam wam wielokrotnie pisałem że kupiłem na lewar w IPO PGE po 23 zł plus koszty lewaru ...gdybym nie stosował zasady aby dywersyfikować portfel i mieć minimum 10 walorów w portfelu i również lokować kasę w inne aktywa nie związane z GPW ...to do dziś miałbym akcje PGE ze stratą nie wspominając o inflacji i ile byłoby na lokacie ...ale mając kasę mogłem uśredniać i matematycznie nawet z takiej trudnej sytuacji wyszedłem na plusach sprzedając na jednym z odbić uśrednione akcje z zyskiem ....dlatego pisałem Wam wręcz prosiłem aby Ci co mieli to nieszczęście kupić akcje ENERGA w IPO uśredniali /agitowałem przy kursach 6 czy 7 czy 8 zł / Ci co czytali wpisy mogli podjąć taką decyzje nie zrobili tego ja mam czyste sumienie ...trochę mam żal do GG ze nie udostępniła mi kontaktu do ponad 1000 swoich członków a pisałem wielokrotnie iż podjąłbym próbę przekonania ich do uśredniania czy wspólnych zakupów nawet może z 10 tys lub więcej na osobę zapewniłbym im darmowej kasy którą rozdają banki za założenie kont czy bukmacherzy i byśmy zebrali z rynku podaż ...Kiedyś jak akcje ENERGA będą znacznie droższe to sobie uświadomicie że chciałem dla Was dobrze ...Wracając do podatku Belki projektu PIS nie odrzucono go bo Przeciwko były PiS, Konfederacja, Kukiz'15, ale także Polska 2050 oraz posłanka Koalicji Obywatelskiej Klaudia Jachira...choć krytycznie oceniam większość działań tej osoby to tu ma plusa... nawet jeśli nie wierzycie wystarczy z innych powodów przestrzegać ...Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego lub stosować chyba przysłowie "Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe"? ...ale nie potrafimy ...tak jak Wy solidarnie nie potrafiliście wytrwać w wierze i żadnej akcji w rynek nie oddawać na tych poziomach ,oczywiście poza wyjątkowymi usprawiedliwionymi przypadkami .....zmiany w podatku również wpłyną na zyskowność Naszych portfeli dlatego należy kibicować choć gdybyście chcieli akcję @ przeprowadzić to też nie zaszkodzi ....choć ja mam większość na wielu IKE /przy okazji również polecam poszerzyć swoją wiedzę o IKE czy IKZE /tylko maklerskie gdzie sami możemy kupować akcje

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 0,00% 20,65 2026-01-05 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.