to odpowiedz na pytanie czy SCP ma zamiar dalej inwestować w biotech , prezes powiedział ze zawsze mieli to na uwadze żeby prowadzić kilka projektów jednocześnie i ze teraz będą sie rozkręcać . Na uwagę zasługuje tez fakt ze we wcześniejszej wypowiedzi na webinarze powiedział iż z chęcią mogą zainwestowac w ciekawe projekty których coraz więcej pojawia się na polskim rynku jeśli chodzi o START UPY --Tutaj moim zdaniem Prezes daje do zrozumienia że SCP chce byc HUBE innowacyjnych projektów w branży DEEP TECH (MED-TECHU).
Taka ciekawostka pomimo ze u nas JESZCZE biotechnologia nie jest doceniana przez inwestorów bo na radzi większość z nich jest w fazie Inkubatorów ---To jednak to w POLSCE jako jedyni w Europie srodkowo-wschodniej mamy tyle spółek Bio-techu , MED -techu na GIEŁDZIE . TO jest tez bonus dla naszego rynku bo MOIM zdaniem to tylko kwestia CZASU jak duże firmy Inwestycyjne zaczną penetrowac mocniej nasz rynek . I mam jakieś dziwne wrażenie ze to SCP bedzie tym Piewszym dolarowym jednorożcem o kapitalizacji np 5 MLD PLN , tak jak kiedyś CDR był w GAMEDEVIE-- a to dlatego ze SCP już generuje poteżna gotówkę ( ze sprzedaży PCR/ONE) ma relatywnie niskie koszty działalności , za np. rok moze wygenerowac DUŻO wiekszy hajs z monetyzacji BACTEROMIC(zarówno UPFRONT , jak i keszu z kamieni milowych) , NO i jak prezes powiedział ---SCP DOPIERO BEDZIE SIE ROZKRĘCAŁ .
Także ja nie mam żadnych wątpliowsci że SCP jest obecnie bardzo bardzo nedocenianą spółką na Giełdzie i ze To tylko kwestia czasu jak akcje i kapitalizacja SCP bedzie rosła ---MOIM zdaniem To co teraz sie dzieje na SCP to ten sam MYK jaki rynek zrobił z CDR po wypuszczeniu W3 ---czyli Zaniżanie wartosci spółki vs już osiagnęcia jakie dokonali i vs. potencjału na przyszłosć ---z Tym że CDR wowas był wycenany na 2 MLD PLN --i po paru latach doszłe do ponad 40 MLD PLN kapitalkziacji a SCP jest wart obecnie ok 500- 600 MLN PLN --podczas gdy samej obecnie gotówki ma PONAD 400 MLN PLN ---z kamieni milowych PCR/ONE moze miec dodatkowe 70 MLN $ + potezny HAJS UPFRONTU ( i kamieni milowych ) z BACTEOMICA i stać sie DUZYM HUBEM inwestycyjno badawczym dla wielu CIEKAWYCH PROJEKTÓW DEEP TECH nie tylko z POLSKI ale w NASZEJ CZĘŚCI EUROPY.
Kto nie ma akcji może za jakiś czas tego potężnie żałować. ;-)