Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,56 zł , zmiana od tamtej pory: -83,50%
Nie słuchajcie trolli, którzy od samego dołka wypisują setki postów z głupotami. Najpierw miało być 10gr, potem 20gr, potem miało nie być raportu i zawieszenie notowań, a dzisiaj miało nie być umowy. Jest umowa i to lepsza niż zakładano!

To tytułem wstępu.

Mam ponad 20 lat doświadczenia na GPW o rozpoznaje różne ruchy, potrafię analizować spółkę pod katem fundamentalnym, jak i technicznym, a nawet spekulacyjnym katem.

Tutaj - jak już wcześniej pisałem - mamy do czynienia z ewidentnym akumulowaniem papiera od samego dołka. Zerknijcie na A/D.
Wydaje mi się, że grubsi gracze umówili się na spadek ceny i przeparkowali cześć akcji na słupy. Oczywiście oliwy do spadków dodał konflikt zbrojny na Ukrainie.

Kurs był skrupulatnie zbierany, bez jakiś górnych wideł (jak ma to miejsce przy pump&dump) - tylko jak najwiecej, po jak najniższej cenie.

W akcjonariacie został PM, którego obecność bardzo często oznacza spekulacyjne ruchy kilkaset % do góry.
Pamietajmy, że nabył 25% akcji po cenie 60gr i tę kasę musi zwrócić. Zagrał więc odwrotnie do szortów - na longa.
Aby wyjść z taką ilością papieru kurs kusi być w okolicach 2-3zl.
Scenariusz na kolejne dni będzie taki wg mnie:
- jutro luka na otwarciu i pompowanie spółki jak najwyżej
- espi jutro wieczorem / next week o zwiększeniu posiadania przez PM - w celu dodania paliwa do wzrostów
- rajd w stylu 4mass do 2-3zl minimum (choć przekładając 4mass i ruch z 10gr na 4zl, tutaj powinno być 8,20, ale ostrożnie zakładam)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
1SOLUTION 2,44% 0,09 2026-05-05 16:12:00