Forum Giełda +Dodaj wątek

sami kreujecie bankructwo

Co mogę rzec - szczęśliwie nie posiadam akcji Inwazji Pc - dlaczego - bo jak w styczniu pisałem, że zbyt duże ryzyko.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-xsystem-bezpardonowa-gra,10757009.html
Mogę powiedzieć ze kupowałem akcje które urosły o prawie 100% ( a niedawno ponad 100%) i to niczego nie zmienia. Bo ja inwestuje na długo i 100% na dobrej spółce to jak gaszenie papierosa po pierwszym machu czy wyrzucanie butelki po pierwszej 50-tce. W 2009 kupowałem na NenConnect EEX od 3 do 1,2, potem spadł jeszcze niżej a w tym tygodniu wywaliłem po 20 bo teraz to już spekuła na tym papierze choć może jeszcze znacznie urosnąć. Proszę nie czytać tego ze na tej spółce spodziewam się w przyszłości tego samego bo gdyby tak było to bym kupował akcje Inwazji PC a nie XSM czy EAP. Po prostu jak jakiś papier mnie zainteresuje i go nie kupię to i tak sledze dalej jego losy dla nauki czy nie popełniłem błędu (skoro i tak zadałem sobie trud jego pełnej analizy)

A co ma to do InwazjiPC nic tylko tyle ze ja nauczyłem się inwestować w Anglii i tam pokazano mi co to znaczy być inwestorem a nie spekulantem. Jak tam lokalna siec restauracji notowana na giełdzie miała kłopoty i groziło jej bankructwo to akcjonariusze sami chodzili zamiast do innych knajp do niej i namawiali wszystkich znajomych aby chodzili do tej sieci - efekt. zamiast bankructwa dziś międzynarodowa sieć.
A co my Polacy - zamiast wspierać firmę bo ma kłopoty i jak splantuje to my stracimy to wszyscy hurra wieszać psy na Prezesie.
Gdyby ktoś przeczytał infa tej spółki jej dokumenty jak ja to by doskonale wiedział ze to może być złoty strzał albo przeciwnie ( na piec takich spółek 4 bankrutują a ta piąta pokrywa wszystkie straty i daje godziwy zysk).
Ale cóż - gdyby to była Anglia to akcjonariusz chcący kupić komputer czy inny sprzęt wpierw sprawdzałby co chce kupić, potem ile kosztuje u konkurencji i InwazjaPC i jeśli cena podobna lub nieznacznie wyższa to szedłby do Inwazja PC i do tego samego namawiałby znajomych bo wiedziałby że ratuje w ten sposób własne pieniądze a nie wieszał psy.
Ale ccóż żyjemy w Polsce więc czekam na bankructwo do którego sami się przyczyniacie i darzycie wieszając psy a nie wspierając spółkę w którą zainwestowaliście ciężko zarobione pieniądze.
Dlatego właśnie że wiem ze jest to Polska nie kupowałem akcji InwazjiPC. Oczywiście zgadzam się że winien jest Prezes tej spółki tylko co wam da wieszanie na nim psów - a może przyjąć angielska politykę aby coś uratować???

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INWAZJAPC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.