Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,00 zł , zmiana od tamtej pory: -2,78%

Rvu120 i sel-24 w aml. Jaka jest prawdziwa efektywność ?

Po kilku miesiącach wróciłem do spółki po tych wielkich spadkach i byłem ciekaw newsow w badaniach obu leków w aml.
Obejrzalem ostatnią konferencję. Jestem pod wrażeniem dobrych humorów, a zwłaszcza powtarzanych wielokrotnie twierdzeń, że lek wykazuje efektywność w monoterapii u pacjentów z relapsed/refractory aml. Jaką efektywność ? 1 pacjent na 16, w drugim badaniu ok 13%. Nawet jeśli 2 pierwsze kohorty były w dawkach subterapeutycznnich i finalna efektywność ( wskaźnik odpowiedzi) będzie kilkanaście procent to jest to 2-3 krotnie niżej od dzisiejszego dobrego standardu leczenia gdzie wskaźnik odpowiedzi w badaniach 1/2 fazy nowych leków w aml jest na poziomie 30-50%. Dla niedowiarków niezła publikacja przeglądowa (Curr opin hematol. 2020 Mar; 27(2): 108-114). Prawda więc jest bolesna, ale o obu lekach w aml trzęba będzie po prostu zapomnieć. Szansa na rejestracje w tym wskazaniu przy takich danych i takich opcja terapeutycznych jest bliska zero. Nawet jeżeli menarini jeszcze ciągnie sel24 to wcześniej czy później odpuści. Miejmy nadzieję ze rvu120 w guzach litych będzie lepsze…To mi tłumaczy te szybkie spadki. wygląda, że fundy ze wsparciem merytorycznym w biotechu też to zobaczyły I zagłosowały nogami. A kto został na papierze ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RYVU -2,78% 26,25 2025-10-17 15:50:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.