pisali że nie obowiązuje ich prawo Polskie przy ogłoszeniu przejęcia a KNF przyjął to bez wahania pomimo że mogli nie uznać tego i ochronić mniejszościowych z Polski. To jest PATOLOGIA która tylko wskazuje że KNF jest przychylny okradaniu mniejszościowych bo na manipulację kursem też nie reagował a ten był cały czas sztucznie prowadzony i w momencie ogłoszenia na 3 zł a to oznacza że KNF zamiast ściągnąć chociażby na podstawie średniej kursu z ostatnich miesięcy pozwolił na ich odebranie za grosze i wcześniej pozwolił na nieuzasadniony wzrost z 20 groszy na 2 zł i sztuczne trzymanie kursu pod dystrybucje z wielkim zyskiem.
Biorąc pod uwagę siedzibę KNF i Kancelarii Rędziniaka w warszawie można domniemać że to układ mający na celu okraść mniejszościowych. Pisałem do KNF i SII ale żadna instytucja nie odpisała więc teraz zbieram dokumenty i przesyłam do NIK i TVN bo czuje się okradziony za przyzwoleniem KNF która miała mnie chronić a nie zezwalać na przekręty i okradanie.
Jeśli chodzi o pozew zbiorowy to myślę że zbyt długi i kosztowny a raczej nic nie da natomiast uważam że każdy poszkodowany powinien zgłosić sprawę do NIK i jakiejść stacji telewizyjnej a w moim przypadku będzie to TVN uwaga.