No, więc przeszli moje najśmielsze oczekiwania. Postanowiłem zamienić Tpsa i Neostradę na Netie. Zgłosiłem taki fakt już w lipcu, miła obsługa ,całość biurokracji zrąbią za mnie no i jeszcze 20 MB , po prostu odlot. Informuje panią, że telefon jest dla mnie tylko dodatkiem, ale Internet służy mi do zarabiania pieniędzy i bardzo zależy mi na płynnym przejściu / a mieszkam w małym miasteczku i maks. to jest 20 MB/. Mijają kolejne tygodnie aż przychodzi dzień konkretnie 25.09 gdzie w nocy zostanę przełączony? No i stało się , 23.09 Pojawia się pracownik TPSA, który mierzy moje łącza i mówi max to 6MB, ja mam umowę podpisaną na 20MB i wielokrotnie byłem zapewniany, że ta prędkość będzie spokojnie chodzić, no ale dzwonie do Netii i słyszę, że jest wszystko ok a tylko TPSA się lekko burzy, bo traci kolejnego klienta. Jest piątek 24.09 Postanowiłem zadzwonić do Netii żeby poznać sposób podłączenia jakiś klucz albo kod w końcu 25.09 wypada w sobotę mogą mieć jakieś tam ograniczenia w kontaktach. Nagle mało mnie szlag nie trafi, pracownik nic nie wie żeby mój numer miał zostać przełączony, przerzuca mnie do obsługi klienta a tam jakąś ledwo żywa pani z głosem anielskim / ledwo słyszalnym/ informuje mnie ze stoickim spokojem , że Internetu mi nie podłączą, bo żle sprawdzili i u mnie 20 MB nie będzie chodzić, ale telefon to owszem przełączą, bo będzie ok. Pytam się, więc co z Internetem, dlaczego dwa dni wcześniej zapewniano mnie, że będzie ok. na to słyszę, że ona nie wie. Proszę, więc żeby połączyła mnie z osobą, która to będzie wiedziała no to słyszę - łączę i zrywa połączenie. Rozżarzony dzwonię po raz drugi oczywiście zgłasza się zupełnie inna osoba, której całą tą historię musze przedstawić jeszcze raz po czym panienka informuje mnie że to nie jest ich wina bo w końcu to nie ich łącza a dlaczego mnie nie powiadomiono to ona nie wie ale jeżeli tak bardzo chcę to mam napisać wniosek do nich i za 2-3 tygodnie może mi podłączą 6 MB. Mistrzostwo świata. Szczęście że Neostrada mnie nie wyłączyła bo byłby już bankrutem. Nawet jak dzisiaj o tym piszę to mnie krew zalewa.
A dzisiaj zadzwoniłem do Netii na dział promocji i tam zostałem poinformowany że na moim numerze 20 MB to będzie śmigać jak ta lala bo pani ma program i właśnie to sprawdziła.
Ręce opadają.