Forum Giełda +Dodaj wątek

REGNON- list do RN, KNF i mediow

Zdecydowalam sie napisac list otwarty do przewodniczacego RN Regnonu . Poniewaz wszelka dotychczasowa korespondencja pozostawala bez jakiejkolwiek odpowiedzi, sprawa chce zainteresowac szersze gremium. List wyslalam do wszystkich adresatow j.n.
Jezeli zgadzacie sie z jego trescia, wyysylajcie go rowniez w swoim imieniu. Pozdrawiam

"Pan
Mariusz Jałoszek
Przewodniczący Rady Nadzorczej
Spolki REGNON S.A

Szanowny Panie Przewodniczący,

Jestem od trzech lat akcjonariuszem m.in. spolki REGNON (dawny PRONOX). Mieszkam za granica. Zainwestowałam spory kapital w te spółkę wierzac w wizje jej rozwoju, która przed nami- akcjonariuszami – roztaczal prezes Ireneusz Krol. Dzisiaj, z zainwestowanego kapitalu pozostalo mi prawie nic- 8%.
Poswiecilam wiec troche czasu na analize spolek, z ktorymi zwiazany jest prezes Krol. To co wyprawial przez ostatnich kilka lat i dalej wyprawia bezkarnie ten człowiek, za jawnym przyzwoleniem Rad Nadzorczych wprawia mnie w osłupienie !. Cala ta machina spolek, spoleczek powiazanych kapitalowo i zarzadzanych przez Krola daje obraz jak mozna budowac w tym kraju fortune kosztem uczciwych akcjonariuszy. To uklad ekstremalnie korupcjogenny!
Te ostatnie roszady kadrowe w REGNONIE i w tym wszystkim m.in spolka CMS S.A. – spolka trzech właścicieli, powiazana kapitałowo z IDEONEM i personalnie z REGNONEM : Krol (prezes IDEONU)34 % akcji, Jabłoński 33% (wiceprezes Ideonu, od 1 marca odpowiedzialny również za finanse spolki IDEON), Wysocki 33%, poprzednio we władzach IDEONU, teraz prezes REGNONU. To po prostu SKANDAL na miare afery korupcyjnej.
Moja uwage zwróciły m.in projekty uchwal WZ, a szczegolnie informacje dotyczaca akcji serii J . Cala emisje -132 mln szt objal zarzad PRONOX-u (do realizacji prywatnej subskrypcj ), czyli jest w dyspozycji Krola. Co robi Krol, a dokladnie jego spolki? - GKS, Canvela holding, CMS blyskawicznie pozbywaja sie akcji PRONOX-u w obrocie gieldowym - w okresie od 15 listopada 2011 (patrz komunikaty) by objac wydane przez zarzad PRONOX-u , czyli Krola -22 listopada 6 420 000 szt akcji serii J. Przeciez te jego spoleczki to jawna machina do robienia wielkich pieniedzy. Ze 132 mln akcji serii J wydal oficjalnie 6,42 mln.
Przeciez tymi akcjami wzmocnial kapitalowo , w krotkim czasie swoje spolki. Wyrzucajac po cenie gieldowej, obejmowal nowe akcje prawie za darmo . Pewnie reszta akcji tej serii była dla Centozapu .

Mam do Pana , Panie przewodniczący RN Regnonu pare pytan:
- czemu służyły te roszady kadrowe z dnia 27 lutego br- odwolanie p. Krola i powolanie na stanowisko prezesa Regnonu osoby z tego samego kregu pwiazan kapitałowych? Co wpłynęło na taka decyzje RN?
- jaka strategie, wizje rozwoju spolki przedstawil kandydat – zwyciezca na stanowisko prezesa zarządu REGNONU?- pan Wysocki?
-jaka była procedura wyboru nowego prezesa… konkurs ( o moja naiwności)? Czy nie uważał Pan, ze, chcąc , chociaż odrobine odbudowac zaufanie akcjonariuszy do spolki, należało te funkcje powierzyc komus spoza skorumpowanego i skompromitowanego kregu biznesowych kolesi? Patrzac na sklad Rad Nadzorczych IDEONU, REGNONU, ESOTIQ… itd. trudno oprzec się pewnym skojarzeniom
- czy p. Krol poniosl jakiekolwiek konsekwencje za to do czego doprowadzil spolke REGNON i nie tylko te spółkę?
- czy nowy prezes – p. Wysoki lub RN zamierza przedstawic nam drobnym akcjonariuszom strategie rozwoju spolki na najbliższy okres? Nadmieniam, ze 83% kapitalu spolki pochodzi z objętych przez nas akcji.

Pragne zaznaczyc, ze jakiekolwiek pytania skierowana przeze mnie droga elektroniczna do zarzadu spolki, rzecznika prasowego pozostaja bez odpowiedzi, stad zdecydowałam się problemem oszukanych akcjonariuszy zainteresowac szersze gremium .

Z poważaniem
………….(nazwisko i adres, kontakty do wiadomości adresatow listu)

Do wiadomości :
- GPW- Warszawa
- KNF
- Redakcja Pulsu Biznesu
- Redakcja Parkietu
- TVP CNBC
- Gazeta Wyborcza Katowice

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REGNON -9,66% 0,80 2020-09-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.