Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  150,10 zł , zmiana od tamtej pory: -18,32%

realizacja zysków i spadek w okolice 143-149

wczoraj mimo bardzo dobrego raportu, który tak jak wczesniej pisałem przebije Wasze oczekiwania jak równiez oczekiwania analityków nastąpił zrzut. tak naprawdę ten zrzut ma miejsce juz od 2 tygodni z poziomow 175 zł, gdzie chyba niektórzy niedowierzali ze wyniki w 2025 beda lepsze niz w 2024. spokojnie beda lepsze i to mocno jesli takie otoczenie sie utrzyma. niemniej wczoraj w pakietówkach poszło 1.1mln akcji po 152,50 zł. po raz kolejny stara gwardia wlascicielska sie cashuje. juz niewiele zostało. niestety technicznie przełamalismy 15 na dziennymi i zmierzamy na 149 gdzie jest srednia 50 sesyjna. pewnie ja utrzymamy, zobaczymy jak nie to spadnie jeszcze nizej zobaczymy. jak nawrocki wygra to lecimy na 140 moim zdaniem. mimo ze dzisiejszy raport za 4/2025 bedzie bardzo dobry. nastepuje wymiana akcjonariatu i widac to bardzo dobrze. zapewne te pakiety które szły wczoraj kupiły fundusze, bedzie to widac na biznesradarze po 2q25 w raportach. zobaczymy. ogladałem wczroaj konferencje wynikowa i moim zdaniem było tam pare rzeczy który byly sprzeczne. tak jak Wam kiedys pisałem nie zdziwie sie jak ten rok skoncza 400mln zysku, czego potwierdzeniem jest wynik za 1q25. przychody rosna, paliwa minus 30% r/r, waluty minus kilkanascie groszy r/r uwazam ze paliwa i waluty do wyniku za 1q25 spokojnie dołozyly 12mln zysku netto, reszte to przychody, marza ok 7%. przewidywałem na ten rok wzrost marzy o 1.5p.p. wszystko sie potwierdzilo na wyniku za 1q25. natomiast co mi sie nie podobało na konferencji, prezes mowi ze marza moze w tym roku spadac w odniesieniu do 2024, jednoczesnie pokazuje raport za 1q25 gdzie wzrosła. paliwa tak jak pisalem -30% r.r, waluty również nizej. zrozumiałbym to gdyby ceny wycieczek spadały ale prezes powiedział że gdyby popyt na wycieczki miałby spaśc to juz by to widzieli natomiast nic takiego nie ma miejsca i spodziewaja sie kolejnego rekordowego sezonu letniego i generalnie rekordowego roku. zobaczymy ja niestety uwazam ze ten rok bedzie rokordowy zarowno jesli chodzi o przychody jak i zyski, jesli nie te 400mln to spokojnie przekrocza i to zdecydowanie 300mln to poki co czeka nas korekta i boczniak. za miesiac tez jest odciecie dywidendy takze kurs tez zostanie skorygowany. oczywiscie pozytywnym dla całej GPW byłby fakt wygranej trzaskowskiego ale o tym dowiemy sie w poniedziałek. pozdrawiam wszystkich

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RAINBOW -0,33% 122,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.