Dziekuje za uwagi, za krytyczne do Sevenet i NC tez (leo [78.8.61.*]). Skala ryzyka ze strony APN Promise/prezesa jest wieksza niz poczatkowo myslalem (ale nadal glowne ryzyko to plynnosc) - dzieki za uswiadomienie tego. Jest ryzyko ze chca obnizyc kurs, na wielu walorach pojawiaja sie obawy o delisting, to jest ryzyko tez tutaj. Jednak w businessie firmy dlugoterminowo na pewno chca miec duze stabilne zyski, wiec jak nie zdelistinguja to za kwartal lub rok zysk wzrosnie a kurs bedzie na poziomie C/Z>10.
Co do NC - mozna wogole nie inwestowac w ten rynek (do niedawna tak robilem). Zmienilem zdanie, wiem w co inwestuje, nawet zakladam ze na czyms wtopie. Tylko ze wtopic moge 100% a realnie 50% a zarobic kilkaset %.
A moze teraz jest czas w ktorym warto zaryzykowac? Nie w cokolwiek z NC ale w w firmy ktore zyskuja na pandemii. I nawet nie tylko w firmy z NC - ja ich po prostu nie odrzucam bo sa z NC albo bo maja mala plynnosc. Tak jak drozaly fotowoltaiczne i medyczne, tak sentyment moze sie przesunac na innych beneficjentow obecnej sytuacji. Moze wlasnie na IT (nie dowolne - to od pracy zdalnej) i ukrainskich producentow rolnych?
Wskazniki - skad roznica w C/Z miedzy StockWatch a BiznesRadar nie wiem. Co do srednich w sektorze to podejrzewam StockWatch wylicza srednie dla glownego parkietu czyli z pominieciem NC na ktorym srednie wskazniki sa wyzszea BiznesRadar dla NC lub NC+GPW. To ze srednie wskazniki na NC sa wyzsze daje do myslenia.