Forum Forex +Dodaj wątek

Re: zieloni

Do: JP, John, czerwony, Klient, CASH
Dziękuję serdecznie za wymianę informacji dot. kupna/ sprzedaży walut. Kantorami internetowymi / nie bankowymi/ nie interesuję się ponieważ boję się przelać im pieniądze do tzw. portfela walutowego. Dla mnie to ryzyko. Za duże. Transakcje często się opóźniają z powodów tzw. technicznych. Takie tłumaczenie kantorów internetowych to lipa. Prawdziwa przyczyna jest taka, że taki kantor na 1-3 dni traci płynnośc finansową i dlatego są opóźnienia w rozliczeniach a nie żadne tam problemy techniczne. Próbowałem wymiany online w Walutomacie ale nie zdarzyło mi się jeszcze kupić/ sprzedać ilości takiej jakiej potrzebuję. Natomiast ceny w Walutomacie zdarzają się niezłe. Sprawdziłem dzisiaj rano kursy kupna/ sprzedaży walut w BZWBK, Aliorze i R-kantorze. Wychodzi mi, że jednak najlepiej mam w BZWBK/ mam z nimi podpisaną umowę na wymianę walut/. Nie oznacza to jednak, że z wubekiem brałem ślub czy jestem jakoś specjalnie lojalny wobec nich. Takie pojęcia w biznesie nie istnieją a ja zawieram transakcje tam gdzie korzystniej i bezpiecznie. Mam dla JP, czerwonego, Johnego, Klienta i CASHA propozycję. Sprawdżcie w poniedziałek ceny kupna/ sprzedaży USD, EURO, CHF i funta brytyjskiego w Aliorze, R- kantorze i BZWBK i napiszcie ile pipsów macie od rynku. Jako rynek - aby było jednolite odniesienie dla wszystkich- ustalmy, że będą notowania foreksowe/ nie NBP/ na bankier.pl. Pozdrawiam z życzeniami sukcesów Waldemar