Muszę Cię znów uświadomić, zanim dalej będziesz błądził. Napisałeś "Glupek zawsze wypisze sie na poczatku aby miec wiecej na piwo ". Więc do rzeczy, temu głupkowi już zaserwowano OFE i tak mu pomnażali kapitał że jest na dzień dzisiejszy w plecy ok. ........podam na własnym przykładzie, wchodzę na konto ZUSowskie PUE i widzę czarno na białym ZUS przelał moich składek na konto OFE 137 tys zł. Otwieram moje konto OFE i co widzę, tak mi pomnażali że mam 81 tys zł. Jeszcze zerkne ile mam w PUE te 50% co mi Tusk ukradł i co widzę , są te pieniądze w ilości 154 tys zł. Dlaczego Donaldzie nie ukradłeś mi 100% tych pieniędzy ? Wówczas nie bolało by mnie serce jak to dziś się dzieje. Dlatego głupek dzisiaj który nie wejdzie do ppk , nie zmarnuje swoich składek a chociaż nieźle się napije, chociaż taka korzyść będzie miał a i tak następny rząd może mu da 13tą, 14tą i 15tą emeryturę więc po co ma głupek oszczędzać, wystarczy że odpowiednio zagłosuje.
Teraz wracając do......70% uczestników PPK wybierze pomnażanie swoich oszczędności giełdę. Teraz 1 % Polaków gra na giełdzie a 70% uczestników ppk po doświadczeniu OFE wybierze polską giełdę gdzie już nieliczne spółki wypłacają zyski a modne stało się drenowanie w kazdy możliwy sposób aby tylko zasilić budżet państwa w potrzebie a te potrzeby teraz będą coraz większe. Modne stało się kupowanie państwowych firm przez państwowe spółki żeby tylko kasa wpłynęła do budżetu, tak się rozwijają, tak inwestują. Po 6 latach dobrej zmiany mamy 1800p na WIG20 a teraz prawdopodobnie cofnięcie się na 1690p. Takie mamy sukcesy rządu, że prezes NBP wprost mówi, trzeba złotówkę osłabić, tak wiem to jest nasza tajna broń na walkę z kryzysem.
Dodam na koniec, na dzień dzisiejszy ponad 50 funduszy prywatnych i państwowych będzie zarządzać programem PPK. Już widzę jak Leszek Czarnecki czy Zygmunt Solorz pomnaża pieniądze przyszłych emerytów.