Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,90 zł , zmiana od tamtej pory: 4,21%

Re: Zenujaca frustracja

Muszę Cię znów uświadomić, zanim dalej będziesz błądził. Napisałeś "Glupek zawsze wypisze sie na poczatku aby miec wiecej na piwo ". Więc do rzeczy, temu głupkowi już zaserwowano OFE i tak mu pomnażali kapitał że jest na dzień dzisiejszy w plecy ok. ........podam na własnym przykładzie, wchodzę na konto ZUSowskie PUE i widzę czarno na białym ZUS przelał moich składek na konto OFE 137 tys zł. Otwieram moje konto OFE i co widzę, tak mi pomnażali że mam 81 tys zł. Jeszcze zerkne ile mam w PUE te 50% co mi Tusk ukradł i co widzę , są te pieniądze w ilości 154 tys zł. Dlaczego Donaldzie nie ukradłeś mi 100% tych pieniędzy ? Wówczas nie bolało by mnie serce jak to dziś się dzieje. Dlatego głupek dzisiaj który nie wejdzie do ppk , nie zmarnuje swoich składek a chociaż nieźle się napije, chociaż taka korzyść będzie miał a i tak następny rząd może mu da 13tą, 14tą i 15tą emeryturę więc po co ma głupek oszczędzać, wystarczy że odpowiednio zagłosuje.
Teraz wracając do......70% uczestników PPK wybierze pomnażanie swoich oszczędności giełdę. Teraz 1 % Polaków gra na giełdzie a 70% uczestników ppk po doświadczeniu OFE wybierze polską giełdę gdzie już nieliczne spółki wypłacają zyski a modne stało się drenowanie w kazdy możliwy sposób aby tylko zasilić budżet państwa w potrzebie a te potrzeby teraz będą coraz większe. Modne stało się kupowanie państwowych firm przez państwowe spółki żeby tylko kasa wpłynęła do budżetu, tak się rozwijają, tak inwestują. Po 6 latach dobrej zmiany mamy 1800p na WIG20 a teraz prawdopodobnie cofnięcie się na 1690p. Takie mamy sukcesy rządu, że prezes NBP wprost mówi, trzeba złotówkę osłabić, tak wiem to jest nasza tajna broń na walkę z kryzysem.
Dodam na koniec, na dzień dzisiejszy ponad 50 funduszy prywatnych i państwowych będzie zarządzać programem PPK. Już widzę jak Leszek Czarnecki czy Zygmunt Solorz pomnaża pieniądze przyszłych emerytów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PMPG 3,94% 1,98 2025-10-21 13:42:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.