No wiesz ja nie jestem dywidendowiczem choć skoro płacą to przytulam i mam nadzieję nawet na 1,8 zł za 2023zł Długo już jestem na GPW i wiem to z doświadczenia, jak spółka nie rośnie to zła, jak rośnie to perła bo kto by tam patrzył na core biznes, na progres wyników, ile osób umie czytać dokładnie raporty? Ile to osób wierzyło w CDP jak był handlowany w warzywniaku? Nawet MCI i Jakubas nie wierzyli i zrealizowali zyski, a 11Bit nikt tego nie chciał, jak prze lata był handlowany po 10-12zł hehe tylko nieliczni wierzyli ze się uda! oczywiśćie mogło się nie udać i nie raz się nie udaje, po za tym Platige to nie CDP i 11BIT i na pewno takiego sukcesu tu nie będzie, przynajmniej nie szybko! Co może być? Może być powolna praca i zwiększanie skali działalności ( to się już dzieje poprzez zatrudnianie ludzi). Jeśli ktoś nie wierzy że dadzą radę robić 20-30% progresu wyników rocznie to faktycznie nie ma sensu tu siedzieć, jeśli ktoś wierzy tak jak ja to ja to tu zostaje i tyle. Gdybyś komuś powiedział w 2012r że 11Bit będzie handlowany po 600zł to by cię na forum śmiechem zabili! Ciekawe czy ktoś tyle wytrzymał? Nawet część właścicieli sprzedała akcje bo pewnie im taki kurs się nie śnił. Z drugiej strony może się nie udać! To nie są komunały, to tylko na bankierze każdy zarabia a statystyki mówią zupełnie co innego :) Długoterminowo zarabia niewielki procent drobnych. Czekam więc na wyniki za 3Q czy będą takie jakich oczekuję by potwierdzić to co sobie założyłem jakiś czas temu. Dziś wydaje się,że dobrze robią ci co sprzedają bo są inne okazje an rynku, czy tak samo będzie można powiedzieć na koniec 2025r gdy realizacja strategii dobiegnie końca? Tego nie wie nikt! Samo to, że właściciele rozwadniają swój udział na rzecz zarządu może sugerować, że są mocno zadowoleni z sytuacji w jakiej jest spółka. Inna sprawa,że cały ten program nie powinien wyglądać wg mnie tak jak wygląda ale to już było tu poruszane.
10.11 po wynikach c/z może równać się nawet 9. Czy to tanio czy drogo to już każdy musi ocenić sobie sam, tym bardziej że nie koniec a dopiero początek drogi!