Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,10 zł , zmiana od tamtej pory: 186,18%

Re: Zapytania do Pana Trabanta

Dnia 2024-03-19 o godz. 19:20 ~trabant_de-mucha napisał(a):
> To moja misja. Ukazał mi się Budda, Jezus i jeszcze jakiś wschodni prorok. Może Allah. Powiedzieli mi co mam robić. W razie możliwości przegonić krętaczy i oszustów a tych tutaj nie brakuje. Dawno temu pisałem, że żadnego NABE nie będzie, że to kupa bzdur a gawiedź takie bajki wypisywała tutaj że aż głowa boli od kłamstw. PIS w budżecie na ten rok nie zapisał dofinansowania prądu a skądś będą te środki. Już nikt nie zaprzecza że może to energetyka będzie finansować wzrost kosztów zamrażając przychody. Glapiński na pewno nie będzie finansować rozdawnictwa poprzedniej opozycji a obecnie ekipy rządzącej stąd odwieczny problem braku pieniędzy. Rząd nie wydrukuje sobie pieniędzy na finansowanie energetyki i górnictwa a wskaźniki zadłużenia Państwa są na maksymalnych poziomach. Brak 7 mld zł z zysku NBP. W takich okolicznościach nie ma co liczyć, że rząd kupi jakieś aktywa węglowe. Nauczyciele chcą, rolnicy chcą, górnicy też chcą bo pensja 15000zł to mało oczywiście bez barbórki i trzynastki i czternastki i innych dodatków. Akcjonariusze jakoś nie strajkują a najlepsze, że nawet nie łażą na WZA stąd znikome zainteresowanie firmą a to od współwłaścicieli zależy zarządzanie Tauronem i jego wynikami. Tauron skazany jest na klęskę a nie na sukces. Nie ma co zaklinać 6 zł, 8 zł czy 10 zł bo bez zysków i dywidendy Tauron wróci do wartości 1 zł. Najgłupsza ci-pa nie kupi akcji jeżeli nie będzie z nich korzyści. Akcjonariusze nie mogą korzystać z upustów na prąd, nie mają preferencji w ośrodkach wczasowych, nie ma dywidendy, nie można korzystać z floty luksusowych samochodów, żadnych jachtów do wypożyczenia za darmo, co właściwie oferują akcje Taurona? Może chociaż przejażdżka lokomotywą z Jaworzna do kopalni Sobieski nową linią kolejową? Inwestorzy liczyli, że po restrukturyzacji będą miliardy zysków do podziału a wygląda, że jest i będzie kicha pod tym względem.
> Ja o tym wszystkim będę przypominał i recenzował wpisy bez pokrycia. Za kilka lat robienia w jajo akcjonariuszy widzę tu 1 zł na akcji. To połowa mniej niż 2 zł o których pisałem kiedyś że to adekwatna cena.

Jeśli oni wszyscy Ci się ukazali to nie wiem ale paliłeś coś azjatyckiego. Gdybyś wypalił jeszcze fajkę pokoju z siedzącym niedźwiedziem to widziałbyś jeszcze może wielkiego Manitou

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TAURONPE -0,45% 8,86 2025-10-17 17:04:46
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.