Właśnie i mnie zastanawia niska wycena spolki,
akcji malo
spolka wyceniana ponizej wartosci godziwej, c/z 7.5
przychody i zyski wygladaja solidnie, jak cala spolka,
sporo ponizej ceny emisyjnej, na poczatku wywalona na wysokie poziomy a pozniej spadki ponizej racjonalnych wycen,
o ile 4.5 to byla moim zdaniem cena za wysoka to obecna jest zdecydowanie za niska i 100% wzrost z tego poziomu byłby uzasadniony tym bardziej ze spolka zrealizowała zysk netto, a przychody tylko troche nizsze niz zakladano i to tylko z powodu opoznienia w budowie stadionu narodowego, wiec bedzie to uwzglednione w tym roku,
zysk netto w tamtym roku 1 mln w tym ma byc 1.5 czyli c/z 5
moim zdaniem to bardzo niska wycena a na rynku NC to juz w ogóle żadko kiedy sie zdarza
Takze technicznie spolka wyglada bardzo ladnie bo widac zakonczenie trendu spadkowego na delikatny trend wzrostowy z wyskokami białych swiec przy duzych obrotach, co wskazuje na akumulacje.
Jak pisalem nie za wiele wiem o spolce a to co wiem to wlasnie napisalem, ale z tego pkt. widzenia to spolka jest co najmniej o 50% ponizej wartosci godziwej. Troche kupilem po 1.6
Tez moze byc pozytywnym sygnalem b. mala ilosc akcji co moze spowodowac spore wzrosty jak sie wiekszy popyt pojawi i ponowne przewartosciowanie akcji.
3.2 złotego za akcje to c/z 10 to chyba daje do myslenia a przynajmniej powinno
Chetnie poczytam opinie odmienne, szczegolnie te krytyczne.