Rozumiem. Dlatego warto rozmawiać.
Lubawę "trzymam" i mój cel się nie zmienił, czyli powyżej 2zł. Nie mam wciąż dokładnej wartości, może wyniki za 2 kwartał mi ją wskażą.
Przyznaję, że zawsze za część wartości redukuję i dobieram. Jak są sygnały, że szeroki rynek zareaguje negatywnie. Tak, tesgas jest też niestety dobrym drogowskazem - bo tak jak mówię, jak jednego dnia robi górne widły, to jeszcze tego samego dnia spada o kilka procent a następnego leci do bazy. Prześledź wykres. Zobacz jak to się zbiega z szerokim rynkiem. Ciężko nawet tak błachy sygnał ignorować.
Redukując pozycję robię to tylko po to, by wejść powrotnie, najczęściej w ciągu tej samej sesji (na koniec dnia) i mieć o te 2-5% więcej akcji. Cel niezmienny.
Co do Tesgas, dażę go sentymentem, ale nie widzę aktualnie szans powrotu po takiej cenie. Jak spadnie poniżej 4,5 to wtedy rozwążę, ale aktualnie 5,2 - 5,8 to jest idealna wycena wartości tej spółki. I musi być jakiś gamechanger by to się zmieniło. Może coś, o czym mówi oldboy się zadzieje, jakiś nowy gruby kontrakt, nie wiem, coś się musi stać, by ta spółka na dzień dzisiejszy była wyżej wyceniana.
Więc skoro jest po cenie wartości, to nie widzę miejsca na wzrosty na chwilę obecną.
Przed Tesgasem mam kolejkę firm do ogrania. Podam Ci je czysto informacyjnie, bo będziesz mógł obserwować jak ładnie rosną, a na chwilę obecną są w ogóle mało popularne: BAHolding, EUCO, Herkules, Trakcja, Lubawa. I nie, to nie rekomendacja. Z tych tylko ta ostatnia osiągnie szybciej cel wg mnie. Pozostałe muszą poczekać na impuls, ale warto śledzić.
P.S. Masz rację, niepotrzebnie się unisołem i zarzuciłem Ci kłamstwo. Przepraszam.