Dnia 2015-07-21 o godz. 22:44 ~KOSA napisał(a):
> kociuba2 - o których wskażnikach mówisz ?
nie mogę powiedzieć bo to mój patent pracowałem nad nim cały tydzień i wprowadziłem we współczynniki małe zmiany. Jak do tej pory trafność szacuję na poziomie 80-90% w okresie 1-3 miesięcznym z ustawieniem na dzienne. Na godzinnym można zobaczyć jak wygląda zmiana mocy byków oraz niedźwiedzi oraz można wyprzedzić teoretyczny sygnał kupna lub sprzedaży.
Według tych wskaźników ciągle jesteśmy w trendzie wzrostowym od dnia 30.06.2015r. Dzisiaj mieliśmy pierwszą korektę tj. 21.07.2015r kurs dość znacznie zbliżył się do WMA5, a to dopiero pierwszy wskaźnik z pięciu, który posiada małe znaczenie w określeniu sensownego sygnału kupna lub sprzedaży.
Na 1 godzinnym mamy sygnał sprzedaży na poziomie 39gr. przy lekko malejącej sile niedźwiedzi.
Gdy porównamy interwał dzienny z godzinowym zobaczymy zupełnie inne wykresy. Wygląda to na kolejne wybicie w górę. Dokładnie nie wiem do jakiego poziomu bo kierunek trendu przybrał kierunek poziomy z tendencją zagięcia ku górze.
Myślę, że najgorsze już za nami i teraz powinno być coraz lepiej, a jutrzejszy dzień powinien zakończyć się na plusie. Czy tak będzie? Zobaczycie już jutro :) ja zobacze dopiero w piątek bo jutro czeka mnie tułaczka w przestworzach z przesiadką w berlinie...