Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: XSYSTEM ---Raport

Dnia 2012-06-03 o godz. 11:05 ~Maciej napisał(a):
> Dnia 2012-06-01 o godz. 17:39 ~opal napisał(a):
>
> Mam nadzieję , że dostrzegacie zachodzące zmiany kursu tej
> > spółeczki ..

Opal jak możesz być takim
> cynikiem... Tego samego dnia rano kurs jest - 10% to
> siedzisz jak mysz pod miotłą, na koniec dnia - jak zwykle
> na tym papierze - ktoś kupuje 10 (słownie dziesięć) akcji i
> kurs podnosi się o 20% to nie możesz wytrzymać i już
> wyłazisz z nory i naganiasz na kupno...

Ale cóż odpowiem
> Ci na Twoje pytanie z mojego punktu widzenia. Czy widzę
> zmiany? Narazie nie, myślę, że do czasu walnego nic się tu
> nie zmieni i cena będzie bujać w okolicach złotego.
> Natomiast jeśli na walnym dojdzie do podjęcia decyzji o
> wypłacie dywidendy to przyszłość tej spółki w moich oczach
> jest marna.

Kto
> wyłoży kasę na kolejną emisję (jeśli takowa będzie). Wiesz
> ile akcji będzie objęte dywidendą? Znając Twoje podejście
> myślisz pewnie, że 400 tys. bo przecież tyle jest w
> obrocie, otóż nie dywidendą będą objęte wszystkie akcje. A
> ile ich jest? Myślę, że może jak poświęcisz kilka chwil
> swojego życia i sam sprawdzisz to przejrzysz na oczy i
> zaczniesz patrzeć realnie.

Jeśli natomiast nie zwycięży
> pazerność (czy też brak pomysłu na to co zrobić z kasą) i
> nie będzie dywidendy to mogą tu być niezłe wzrosty - czego
> życzę wszystkim akcjonariuszom.

Wreszcie ktoś zabrał głos z dłuższym wywodem na temat przyszłości spółki .
Co do mojego cynizmu to lekka przesada , komentuję wydarzenia na spółce o różnych porach dniach i nie tylko gdy rośnie ale również gdy spada . Może na Tobie robi wrażenie , że ktoś wyrzuca 100 szt. i kurs dołuje 10 % a pod koniec dnia sytuacja odwrotna i trzeba to szybko skomentować na forum . Mniejsza o to czy ktoś kilkoma akcjami podciąga kurs na koniec notowań ale ostatnimi czasy myślę tu o 3-4 ostatnich sesjach dzieją się ciekawe rzeczy które mogą przynieść w najbliższym czasie rozstrzygnięcie w którą stronę kurs podąży .
Zapoznałeś się z komunikatem o zmianie polityki dywidendowej ? Polecam .!!!!! W komunikacie jest mowa o przeznaczeniu połowy zysku na dywidendę i skup akcji własnych za ubiegły rok jak i w następnych latach .POŁOWA ZYSKU ...
A tym fragmentem to już przechodzisz samego siebie :

Jak ocenisz sytuację dystrybucji akcji na NC,
> aby pozyskać pieniądze na ROZWÓJ, a następnie (po niecałym
> roku) pozyskane pieniądze przeznaczasz na dywidendę czyli
> WYPŁATĘ ze spółki? Kto zainteresuję się taką spółką?

Sugerujesz , że pieniądze uzyskane z emisji C i D poszły na dywidendę bo zarząd nie ma pomysłu na rozwój ? Przecież emisja serii D to emisja APORTOWA a na co poszły pieniążki z emisji serii C doczytaj w innych komunikatach ..Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o czytaniu sprawozdań finansowych" to poświęć kilka chwil ze swojego życia "
i dowiesz się skąd są pieniązki na dywidendę i skup akcji które mam nadzieję , że WZA zatwierdzi i nie przeraża mnie to wizja .

" A znając Twoje podejście " to trzęsiesz gaciami po każdym 1-3 % spadku kursu , więc może przejrzyj na oczy i pozbądź się balastu ..Bo nie wszyscy muszą zarabiać na giełdzie ..

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XSYSTEM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.