Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: XSYSTEM ---Raport

Dnia 2012-06-01 o godz. 17:39 ~opal napisał(a):
> Mam nadzieję , że dostrzegacie zachodzące zmiany kursu tej
> spółeczki ..

Opal jak możesz być takim cynikiem... Tego samego dnia rano kurs jest - 10% to siedzisz jak mysz pod miotłą, na koniec dnia - jak zwykle na tym papierze - ktoś kupuje 10 (słownie dziesięć) akcji i kurs podnosi się o 20% to nie możesz wytrzymać i już wyłazisz z nory i naganiasz na kupno...

Ale cóż odpowiem Ci na Twoje pytanie z mojego punktu widzenia. Czy widzę zmiany? Narazie nie, myślę, że do czasu walnego nic się tu nie zmieni i cena będzie bujać w okolicach złotego. Natomiast jeśli na walnym dojdzie do podjęcia decyzji o wypłacie dywidendy to przyszłość tej spółki w moich oczach jest marna.

Jak ocenisz sytuację dystrybucji akcji na NC, aby pozyskać pieniądze na ROZWÓJ, a następnie (po niecałym roku) pozyskane pieniądze przeznaczasz na dywidendę czyli WYPŁATĘ ze spółki? Kto zainteresuję się taką spółką? Kto wyłoży kasę na kolejną emisję (jeśli takowa będzie). Wiesz ile akcji będzie objęte dywidendą? Znając Twoje podejście myślisz pewnie, że 400 tys. bo przecież tyle jest w obrocie, otóż nie dywidendą będą objęte wszystkie akcje. A ile ich jest? Myślę, że może jak poświęcisz kilka chwil swojego życia i sam sprawdzisz to przejrzysz na oczy i zaczniesz patrzeć realnie.

Jeśli natomiast nie zwycięży pazerność (czy też brak pomysłu na to co zrobić z kasą) i nie będzie dywidendy to mogą tu być niezłe wzrosty - czego życzę wszystkim akcjonariuszom.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XSYSTEM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.