Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,94 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Wywiad prezesa.

Tu nie ma co tłumaczyć...
Z jednej strony ci co mają akcje siedzą wystraszeni, narzekają na zarząd na spółkę, ale akcji nie sprzedadzą bo ciągle gdzieś mają nadzieję, że to odbije i codziennie zerkają na kurs na forum....
Z drugiej ci co nie mają akcji i psioczą, że spółka nie ma szans na przetrwanie bo AI, bo zarząd bez pomysłu na spółkę, bo zarząd odcina kupony na Kanarach i jeszcze inne bzdety ze nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ale też codziennie zerkają na kurs i na forum...
Jak spółka nic nie robiła bo liczyła na szybkie odbicie po strajku to było źle, jak zaczęła robić optymalizację kosztową czyli zatrudniła Grabca żeby zrobił to i to i kiedy zrobił to odszedł, Małek tu akurat na dziś nie wiadomo, ale właśnie może tak być że spółka będzie funkcjonowało bez CFO to też źle....
Raz byłem naganiaczem na kupno przy 20zł, potem zostałem osobiście ubrany i straciłem kupę kasy do momentu gdy nie pokazałem swojej średniej, teraz znowu jestem naganiaczem tylko że przy 5zł i co wyskoczy jeden to mądrzejszy i tworzy nowe mity i legendy! W międzyczasie wpadają tu ludziska wywaleni na bruk wylać swoje żale jaka to spółka niedobra i ten prezes nieludzki i że AI zniszczy PLI :)
A potem przychodzi temat odwołania CFO i czytasz na forum to co czytasz, zresztą nie pierwszy już raz.
Teraz to ważne to jest to czy Małek będzie sypał papierem już bez konieczności espi czy jednak pomimo odejścia/zwolnienia zatrzyma akcje bo cena jest jaka jest dla jednych fair value dla innych mocno niedoszacowana.
Opcje strategiczne vs. niski kurs!
19.11 ogłoszenie i potem systematyczny spadek do 5zł i nikt nic nie kuma co i dlaczego i nikt nawet słowem się nie zająknął czy to nie przypadek :)
I wyskakuje ci ekspert i pisze że ta kapitalizacja to skutek realizacji pokracznej strategii xD
A wystarczy zapytać AI o takie spółki a potem porównać do PLI
1,Medapp - kapitalizacja 45 mln zł przychody za ostatni rok 4 mln zł strata netto 2 mln zł
2. Bumech kapitalizacja 350 mln zł przychody za ostatnie rok 300 mln zł starta netto 1,08 mld zł
3. Imagis już zdążył zmienić nazwę na Optigis kapitalizacja 26 mln zł przychody za ostatni rok 20 mln zł zysk netto 2 mln
a ich strategie były takie piękne....
I wystarczy porównać przychody i co zostało zrobione a co nie!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE 8,00% 5,94 2026-04-24 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.