Reznor. oczywiście że masz rację. Chciałem tylko uświadomić koledze, że nie powinien "kopiować" rozegrań. Bo nawet jak uwali to się czegoś nauczy myśląc samodzielnie, a jak skopiuje to zysk może i będzie - ale krótkotrwały.
Fakt jest jednak taki, że gdyby np. kupił Borutę po 1.6 i nie wywalił - byłby w niezłej du.pie, prawda? A przecież była mowa na ten temat na forum...
No i co z tego że Ty borutę traktujesz longterm, wierzysz w te spółkę i czekasz na przyszły rok ! Gdyby traktować Twoje słowa jeden do jednego, to ktoś czytający Twój wpis (a nie myślący samodzielnie (!)) , miałby w ciągu tygodnia ponad 50proc. w plecy.
Nie zrozum mnie źle. To nie o Ciebie chodzi i Twoje spółki, chodzi o to, że każdy indywidualnie powinien prowadzić pozycje w oparciu o swoją wiedzę o spółce, doświadczenie i możliwości kiszenia taniejących akcji bez uszczerbku na psychice :).
Kolega napisał, że poprawił swoje inwestowanie dzięki nam......hm, hm A ja się pytam co by było gdyby allegro spadło na otwarciu 10proc? Kurs otworzyłby się luką spadkową a rynek waliłby w papier cały dzień i kolejny?
Tutaj potrzebna jest Świadomy, strategia na każdą ewentualność i z góry określony limit straty jaki możesz ponieść. Bardzo trudno jest trafić w dołek, wierz mi :). A takie setupy wyliczone co do złotówki, zdarzają mi się bardzo rzadko. Owszem wyciągnąłem z Allegro 15proc bardzo dużym wolumenem w ciągu 24h, a to też nie zdarza się co dzień.
Sorry Świadomy, że zmyłem Ci głowę ale Ci się należało :) Mimo wszystko gratuluję odwagi w sprzedaży allegro, przejścia na Mercatora i zaksięgowania zysku w tak krótkim czasie. Kończę ten wątek już.
Reznor, co do Columbusa to dopiero po trwałym przebiciu wraz z potwierdzeniem świecy kolejnej powyżej 65zł - kurs zakończy wielotygodniową korektę. Do tego czasu będzie się bujał, niestety. Dziś uderzyli w dolne ograniczenie Ichimoku na poziomie 66.75. Nad wykresem jest chmura podaży na co najmniej tydzień :(. Stoch też jest przegrzany. Zobaczymy, technika też nie zawsze się sprawdza :)/ Tutaj dużo zależy od korekty na szerokim - jeśli jakaś w ogóle nastąpi... Moim zdaniem powinna.