Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,80 zł , zmiana od tamtej pory: 556,57%

Re: Wypada o tym wspomniec

Zaczalem sie troche zastanawiac jak to interpretowac (bo jak rynek to zinterpretowal, to widzielismy po spadkach).
Nie wiem jak Wy, ale ja klade na szale takie rzeczy:
Niby rozwiazanie umowy z NCBiR jest zle, bo perspektywa zblizajacej sie kasy zniknela - no ale niby tez dobrze, bo jeszcze nie wplynela od nich ani zlotowka, wiec stan kasy sie nie zmienil.
Niby zle, bo przepadla umowa - no ale niby dobrze, bo to nie ktos wypowiedzial umowe firmie, tylko firma wypowiedziala komus umowe.

No i teraz tak:
- wiemy ze emisja poszla sredniawo (delikatnie mowiac)
- wydaje sie, ze firma za chwile przepali kase i bedzie probowala pozyskac znowu
- poki co nie ma informacji o zadnym 'dobrym wujku' ktory wpompuje kase w ta firme

..no to pytanie: czemu w takiej sytuacji wypowiadac umowe z NCBiR, ktora potencjalnie mogla troche wspomoc spolke?

Ja widze dwa wyjscia:
- albo jest perspektywa pozyskania pieniedzy, ale tej mozliwosci nikt z nas nie dostrzega.
- albo umowa z NCBiR byla skonstruowana na tyle dawno i na tyle szczegolowo, ze wymagane tam funkcjonalnosci nijak maja sie do tych, ktore po kilku(nastu) miesiacach pracy z klientami DAT chce implementowac u siebie w produkcie. W sensie, wiesz: w umowie bylo o funkcjonalnosciach typu: "doklepmy jeszcze mikroplatnosci i wiecej postaci z gwiezdnych wojen", a po paru miesiacach pracy okazalo sie ze klienci DAT wola jednak DLC i wiecej postaci ze Star Treka. Wiec umowa wymagalaby implementacji bajerow ktorych nikt nie potrzebuje - a skoro tak to i tak i tak mozna ja odrzucic.

Zastanawiam sie po protsu, jak interpretowac ten ruch z wypowiedzeniem umowy, ktora dawalaby troche kasy do firmy, ale jednak z jakiegos powodu zostala odrzucona?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DATAWALK 2,52% 130,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.