Szanowny ,darek i tor , załamał bym się bez waszych optymistycznych scenariuszy. Może i trochę przesadzone ale dają nadzieję. Jestem jednak pesymistą. Po pierwsze 5 lat złodziejskich zagrywek / poprzedników i uśmiechniętych / zakończone
wyrokiem /, to wielkie szambo, którego nikt nie ma zamiaru opróżnić. Po drugie, Orlen ma już 94% akcji Energi ,ktore sobie wycenia w/g zleconej w ubiegłym roku wyceny wartości spólki. / 42-45 PLN / Wycena ta jest ściśle tajna i dotyczy akcji Orlenu. Nasze akcje są gorsze. Dalej będzie trwał wokół nich taniec oszustów. Kiedyś ktoś napisze podręcznik dla giełdowych oszustów. Materiał ma przygotowany przez Orlen. Po trzecie. Spójrzcie obiektywnie / bez politycznego zacietrzewienia / Co zmusi zdegenerowaną klikę biznesową / obecne władze Orlenu i Energi / do odzyskania
kręgosłupa moralnego wyrażonego w płaceniu dywidendy mniejszościowym lub wykup akcji po wartości z wyceny.
A teraz trochę optymizmu: nic tej bandy nie zmusi do uczciwości dopóki nie przyłożą łbem w ścianę.
Jestem spokojny. Mam pakiet akcji Energi, który rośnie wraz ze wzrostem firmy. Szykują się zmiany legislacyjne i czeka dyrektywa Unii o ochronie mniejszościowych. Zdążą mnie okraść to jeszcze moje wnuki będą ich sądownie ścigać.
Top im się spieszy nie mnie.