Napisałem o perspektywach spolki. Na pewno nie sprzedają fundusze, ktore kilka tygodni temu brały po 2.20. Zobacz jak przewartosciowany jest dom development c/z 30, a my jestesmy niedoszacowani i ponadto robyg jest liderem sprzedazy mieszkan i w tym roku spokojnie obroni pozycje lidera. za pare dni wplynie mi dywidenda i spokojnie siedze na dupie i trzymam akcje,gdzyz wtym roku sam zarząd pisze iz bedzie istotny wzrost przekazan mieszkan,a co za tym idzie beda rekordowe wyniki.
Problem moze byc w 2016 roku,gdyz wklad własny bedzie wynosił 15% i to moze spowodowac spadek popytu na mieszkania. Obecnie po wynikach sprzedazowych widac,ze 10% wklad własny nie stanowi dla klientow zadnego problemu.
Z moich obliczen wynika ( na dzien 10.05. 2015),ze dla spolki zostaje sprzedaz 415 mieszkan, z terminem konca budowy na 1kw 2016r( a własciwie na 4kw 2015r o wczesniejszym zakonczeniu budow juz pisałem).
Obecnie jestesmy w okolicach oporu na 2.60 i to moze powodowac iz są chetni na sprzedaz.
Napisz jakies wady robyga od strony fundamentalnej, bo obecnie analizujac bilans i sprzedaz to ciezko mi cos negatywnego znalesc.