Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,20 zł , zmiana od tamtej pory: 53,70%

Re: Wymiana K2 na SMT

od momentu ogłoszenia informacji o sprzedaży części technologicznej spółka konsekwentnie spada. W myśl zasady rynek wie lepiej, coś może być na rzeczy. Coś czego żaden z nas nie wie. Dla mnie jednak największym mankamentem spółki jest rezygnacja Pankiewicza. To człowiek, który stworzył spółkę, dynamicznie ja rozbudował i to on dla mnie stanowił jeden z gwarantów jakości spółki. O nowym prezesie nie wiadomo na razie nic. Nie ukrywam, że niezrozumiała jest również cena wezwania. Po co jest taka wysoka? Dlaczego nie wybrano wariantu z dywidendą ?

Prognozny faktycznie wyglądaja imponująco, ale papier przyjmie wszystko. Za 2 lata mogą zrobić rewizję w dół, argumentując, że zostali zmuszeni do wezwania i nie starczyło pieniędzy na inwestycje.

Ja się mocno skracałem na tym spadku, bo papier srednioterminowo jest w trendzie spadkowym. Aktualnie nie wiem co zrobić dalej. Nie widze realnie argumentów do zmiany trendu, ale jestem jednocześnie ciekaw zachowania sie kursu w okolicach/po wezwaniu.

kogo i w jakim zakresie dotyczy lockup ? skad macie wiedze kto jak glosował ?

Uważam, że potencjał i komfort psychiczny wskazują na K2, nie SMT.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FABRITY -0,40% 24,90 2026-05-14 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.