Opowieść zaczynam od poziomu 9,28 PLN za akcję. Pojawia się rekomendacja jednego z biur maklerskich, żeby trzymać akcje do 13,5 PLN. Odpisałem, że prędzej kupię akcje po 5 PLN niż zobaczę 13,5 PLN. Oczywiście pojawiło się kilku onanistów i pedofili, którzy próbowali mnie obrażać i poniżać. Ja zakupy wykonałem na poziomie 5,0 PLN, 4,45 PLN oraz 6,0 PLN.
Średnia zakupu = 4,75 PLN. Po ile kupowali pedofile i onaniści tego nie wiem. Natomiast wiem, że największe zakupy wykonałem przy
RSI14 = 16,25 pkt. linkDzisiaj nie wytrzymałem ciśnienia i przy RSI14 > 73 punktów (
kurs 7,26 PLN) zrealizowałem zyski. Stopa zwrotu po podatku dochodowym = 43,55 %. Tak. Zdecydowanie wykonałem ten ruch. Co dalej??? Nie będę pisał, że jestem mistrzem. Mam pokorę do rynku. To rynek jest mądrzejszy i nie popełni błędów. Tym co teraz inwestują życzę 43,6 % stopy zwrotu w jeden miesiąc. Wtedy będę wiedział, że popełniłem błąd. Teraz poczekam na korektę o 1/3 ostatniej fali wzrostowej i ponownie przystąpię do zajmowania pozycji. Gdzieś w okolicach 55 - 60 punktów dla RSI14. Pozdrawiam z wyrazami szacunku oraz poważaniem. Nauczyciel matematyki oraz zwolennik dywidend #NYSE.