Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,15 zł , zmiana od tamtej pory: -28,47%

Re: wyjaśnienie

"Dzisiejsza sesja po raz kolejny na plusie i po raz kolejny wzrosty są na wysokich obrotach, dziś mieliśmy wyjątkowo wysoki wolumen. Tak, jak pisał Mały, na razie jest systematyczny skup, ale akcji w pewnym momencie najzwyczajniej w świecie zabraknie a wtedy będzie bardzo mocny wystrzał na północ i nie musi to być wcale związane z jakimkolwiek dobrym infem. 

To, co mnie cieszy to także to, że kurs zaczął zachowywać się w sposób adekwatny do sytuacji. Pojawia się dobre info i jest wystrzał na północ, to dobry zwiastun na przyszłość, szczególnie w kontekście Foty i inwestora ze Szwajcarii. Zgadzam sie z Batonem, że realizacja tej umowy to było by dla CDE przejście o poziom wyżej. Widzisz Baton, pisałem, że Twoja strategia graniem całością pakietu praktycznie dt będzie dobrą strategią na etap konsolidacji. Teraz jesteś bez akcji a kurs zwyżkuje każdego dnia a więc sporo nie zarobiłeś a może się okazać, że w pewnym momencie tak, jak prognozuje Mały kurs bardzo silnie wybije na północ o czym nawet już Ty także piszesz i wtedy żeby wejść będziesz musiał gonić kurs a akcji jest na rynku biorąc pod uwagę systematyczny skup coraz mniej. Zresztą czy w 2014 r. Pani Alina wywaliła aż tak dużo sprzedając wtedy swój pakiet na okaziciela? To było ok 700 tys, tylko dzisiejszy obrót to ok 400 tys zsumuj to z zakupami Vice Prezesa i wczorajszymi Pani Aliny.

Zupełnie nie zgadzam sie natomiast z Filipem w kwestii Jego oceny oceny sytuacji. Filip, ordynarną podbitę, to miałeś na GNG dzisiaj. Ja Ci zresztą wcale źle nie życzę, ale dziwię Ci się, że nie wyszedłeś bez straty na tej podbitce, ja bym tak zrobił na Twoim miejscu. Jeśli chodzi o zwiększenie zaangażowania przez Panią Prezes, nie sądzę, żeby kupiła teraz po to żeby niedługo sprzedać. Moim zdaniem zakupy poczynione przez Panią Alicję należy odczytać, jako początek dalszego zaangażowania w spółkę. Być może spółka nie zatrudniła nowego prezesa ponieważ czeka, aż Pani Alina wróci do pracy i po urlopie macierzyńskim ponownie obejmie stanowisko prezesa? Wcale nie byłbym zaskoczony, gdyby tak właśnie było. Być może więc Pani Alina chce wrócić do spółki, co potwierdziła poniedziałkowym zwiększeniem zaangażowania"

W tej wiadomości Bednarowicz dla Rafała była Prezesem, a dzisiaj nie jest, jak sprzeda swoje akcje na okaziciela CDE to nie będzie Prezesem, jak dokupi to będzie. Kłamstwo Rafał ma krótkie nogi. Dzisiaj pewnie to przeze mnie spada?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INVENTION 2,38% 0,11 2026-02-10 14:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.