Zwykle nie czytam forum, ostatnio jednak mam troche wiecej czasu i tutaj jestem. Filozof szanuje Twoja osobe, jestem tez akcjonariuszem platige i nawet ostatnio troche odbudowalem portfel, ale niestety nie zgadzam sie z Twoja argumentacja odnosnie koronawirusa, jesli epidemia nie zostanie opanowana na swiecie platige mocno na tym oberwie i juz uzasadniam:
1. Epidemia uderza we wszystkie parki rozrywki- platige widzial tu dla siebie nisze, wyskokomarzowe filmiki dla parkow
2 branza filmowa- cale hollywood stanie, bo wysokobudzetowe produkcje nie zarobia w kinach w ktore beda zamkniete, branza od efektow specjalnych bedzie walczyc o takich graczy jak hbo czy netflix, a wowczas platige moze nie pozyskac kontraktow kiedy netflix bedzie mial armie film na wlasnym podworku, nie wykluczam ze wtedy tez wlaczy sie patriotyzm lokalny- mamy kryzys ratujmy swoje firmy
3. jesli epidemia bedzie sie przedluzac wowczas taki netflix odczuje masowy odplyw klientow- ludzie zrezygnuja ze wszelkich dobr i przyjemnosci byle zapewnic byt podstawowy lub srodki na kolejna rate kredytow
4. reklama - i znow mamy syf- kryzys wymusi ciecia na firmach a reklama idzie pierwsza pod noz
5. eventy i imprezy typu otwarcie mistrzostw, mecze mba czy inne prestizowe projekty w ktorych uczestniczylo platige- caly dzial eventowy idzie na bezterminowy urlop, bo eventow nie ma
wiec na koronawirusie wszyscy beda przegrani....
p.s. jakies uwagi?