Dnia 2025-09-24 o godz. 19:12 ~iks napisał(a):
> Tak prawdopodobnie akcje są zbierane, stąd infa o sprzedaży a mogło być tak że akcje są w tych samych rękach krzyżowo. Ale info o sprzedaży przez osoby ze spółki często powoduje spadek kursu. Po co prezes sprzedawał po 5,50 skoro były dobre infa i kurs poszedł na 9-10 zł? Może ktoś zbiera ale wiedział że z rynku dużo nie zbierze więc odkupił od prezesa i częścowo z rynku. Może pojawić się info o przekroczeniu progu
Zetknąłem się parę razy z takimi numerami. Bardzo często fundusze kupują tzw pakiety startowe od głównych udziałowców aby nimi sterować kursem, blokować, zwalać kurs i kupować potem po zaniżonej cenie od ludzi którzy zaczynają wątpić. Dziś nie obserwowałem sesji, ale widziałem wpis na innym wątku jak ktoś zauważył po raz kolejny automaty zakupowe. Widziałem już je w akcji tutaj parę dni temu i potem przyszło wybicie na 10 zł. Myślę, że fundy wiedzą więcej od głównych udziałowców i z nimi współpracują. Prezesi zgadzają się na to, bo mają zwrotne potwierdzenie że fundy i tak pojadą z kursem ostatecznie bardzo wysoko. Wiemy że tu 100 zł nie będzie problemem jak zechcą. Ale wiemy też, że to nie będzie od razu. Jak ktoś liczy na tysiące procent w dwa miesiące to niech sprzedaje jutro akcje. Na pewno 100 zł nie będzie do końca roku. Raczej nie, ale w przyszłym już raczej tak. Ja zbieram, wy róbcie co chcecie. Za rok pogadamy.