Ja tam wolałem nie brać kota w worku tylko już pewnego Tygrysa Medtechu. Ale każdy ma swoją strategie jedni na początku pandemie chcą ryzykować branie spółki z NC z obietnicą że będzie dobrze ---- ja wolałem brać spółkę przy kapitalizacji równej kasie którą zgarnęli od Yankesów.
Dla mnie w 2020 roku scp był zbyt ryzykowny ale po dealu z Biorad stał się pewniakiem. To tak jak branie 11 bit po 15 pln po tym jak zadebiutował TWoM ( wskoczyli tą grą na zupełnie inna półkę rozwoju) I jak CDR po 20 pl po debiucie W3.
O spółkach medycznych nie piszę bo SCP jest pierwszą tego typu spółką która osiągnęła taki sukces , dlatego odnoszę się do innych spółek technologicznych tylko z branży gamingowej. Medtech do tej pory mocno zawodził od cormay poprzez brastera Airway itp itd. Dlatego było takie ryzyko zakładanie że akurat SCP odniesie sukces--- ale Odniósł a to wszystko zmienia.
Jeśli ktoś tego nie kuma to niczego nie kuma. SCP będzie gwiazdą Medtechu tak jak kiedyś taką gwiazdą w nowej branży giełdowej --- growej stał się CDR A potem 11 bit że swoimi dynamikami wzrostów % kursu akcji.