@Dziki, to o wiedzy było ironicznie. Żadne AT czy AF nigdy nie powiedzą dokładnie o zachowaniu kursu. To pewne podpowiedzi i tyle. Gdyby wszystko było takie proste, to gra - czy oszczędzanie - na giełdach byłoby proste. Sygnał kupna - kupujemy, sygnał sprzedaży - sprzedajemy. Wtedy - tak jest i teraz - to także sygnały dla 'graczy', manipulantów kursem i nie widzę w tym nic złego. Tzn. ich grze. Każdy gra jak umie i chce by ZAROBIĆ. Agroton w gronie moich spółek pozostaje nadal papierem wartym inwestowania, czyli trzymania. W tym przypadku obrałem inną taktykę (zresztą mam zaufanie do tego co robię od lat na gpw, bo wychodzę na tym dobrze). Zamiast sprzedać np. dzisiaj po 3,10 i czekac na odkupienie po 2 zł, czy nawet 50 gr, wolę wstrzymywać się od nerwowych ruchów, przestać zaglądać na kurs non-stop. Zaglądam teraz tylko dla pewnego wyczyszczenia pisania swoich rzeczy na bankierze. Wolę teraz oglądać MŚ, zakopać papiery na czas bessy. Wracając do Agt. Nie sądzę, by spadał dalej. Wrócą tutaj ci co zobaczyli możliwość zarobku, może spekulanci, bo na tą chwilę bardzo łatwo manipulować kursem. Obroty w ciągu ostatnich kilku m-cy pokazały, że tacy jak ja np. trzymają papier. W czasie wzrostów obroty na papierze było kilkumilionowe. Tyle jest papieru w obrocie. Posprzedawali ci co mieli po kilkaset-kilka tysięcy akcji. Jest susza, choć bardziej dostaną po d... zbiory żniw niż np. słonecznika. Sytuacja z Trumpem pewnie też się unormuje. Na marginesie - kto by przypuszczał, że taki idiota będzie prezydentem. Ale z drugiej strony mamy większych idiotów w rządzie. Wystarszyli zagranicznych inwestorów od naszego rynku. Ale na chwilę. W dalszym ciągu jesteśmy i będziemy atrakcyjni. Do końca tego półrocza kurs wróci na poziomy 4. Na koniec 100% więcej. Wrócę kiedyś to tego postu. Czy to tylko pobożne życzenia? Nie, Agt,. naprawdę ma niezłe fundamenty i potencjał.